EffeWeg ervaringen

Ben jij ook zo hard aan vakantie toe? Degenen die graag een busreis maken kunnen goed terecht bij reisorganisatie Effeweg die tientallen busreizen organiseert in Europa. Ook hebben ze stedentrips, cruises en speciale winterreizen naar kerstmarkten. Qua prijs kun je ze vergelijken met KRAS, Bolderman, Peter Langhout en Stipreizen. Voordat je boekt wil je natuurlijk wel weten wat de Effeweg ervaringen zijn?

Effeweg ervaringen

Effeweg laat zijn klanten een ervaring delen op de Feedbackcompany. Deze reviewsite zorgt ervoor dat de beoordelingen worden geplaatst op hun website. Ze kunnen de reviews ook vooraf controleren zodat niet iedereen iets kan roepen wat niet waar is. Meestal krijgen klanten een uitnodiging om feedback achter te laten na afloop van hun reis. De Effeweg ervaringen zijn gemiddeld best goed. Er zijn 1253 reviews en de klanten geven hun vakantie met Effeweg gemiddeld een 8.2.Slechte ervaringen zijn niet altijd zichtbaar
Een kritiekpunt van reviewsites is dat slechte reviews soms een tijdje ‘vastgehouden worden’ voordat ze in het systeem worden toegelaten. Check je dan de reviews dan zie je de meest recente ervaringen. De slechte reviews worden zo aan het oog onttrokken. Uit persoonlijke ervaring heb ik dat zelf ook eens meegemaakt bij Booking waar mijn slechte review over een bepaald hotel 2 maanden werd vastgehouden. De review telt dan nog wel mee maar is alleen zichtbaar bij het filteren van de resultaten.

Google reviews
Op Google kunnen klanten ook een review achterlaten en hier scoort Effeweg minder als bij hun Feedbackcompany. Er zijn thans 20 Google reviews en de gemiddelde beoordeling is 3.5 ster (uit 5 sterren). Dat zou een gemiddeld cijfer van een 7 opleveren. Om de beoordelingen op hun waarde te schatten moet je wel een beeld hebben wat het voor bedrijf is en wat je kunt verwachten. Er zijn genoeg klanten die zeer tevreden waren en een 10 geven voor hun vakantiereis en zo het gemiddelde cijfer aardig omhoog trekken. Aan de andere kant zijn er ook veel klanten die minder tevreden waren. Persoonlijk sla ik de Effeweg ervaringen van Google best hoog aan.

Effeweg

Effeweg is reisbureau waar je goedkope busreizen kunt boeken naar het buitenland. De chauffeur is vaak ook de reisleider. Heb je de een vervelende kerel dan zit je er wel de gehele reis mee opgescheept. Je moet dus een beetje geluk hebben met de chauffeur. De reizen worden tegen goedkope prijzen aangeboden. Dan kun je eigenlijk er vanuit gaan dat je niet de beste hotels zult krijgen. Goedkope hotels liggen vaak buiten het centrum. Ook kan de staat van onderhoud wat minder goed zijn. De verzorging loopt sterk uiteen. Op de ene reis zijn de klanten dik tevreden en bij andere reizen is de verzorging veel minder. Wil je op voorhand verzekerd zijn van meer kwaliteit dan zal een verzorgde rondreis bij Dejongintra of TUI een betere keus zijn. Maar ja dan betaal je wel een stuk meer.

Busreis naar Spanje
Bij de last minutes staan de reizen die met korting worden aangeboden. Zo is de excursiereis 11 dagen UNESCO Wereldcultuursteden Spanje met 50 euro verlaagd en kost deze busreis naar Spanje 549 euro per persoon. De reis is inclusief ontbijt, diner en vervoer. Exclusief zijn entreegelden, overige verzorging en een gidsenpakket (79 euro). Het gidsenpakket klinkt alsof je wat Nederlandstalige boekjes koopt waarmee jezelf de historische steden kunt bezichtigen. Reis je alleen? Houdt dan rekening met de toeslag 1-persoonskamer die 210 euro bedraagt.

Excursies

Excursies zijn vaak inclusief bij Effeweg en hoef je niet apart bijboeken. Bijbetaling van de excursies kan de reis een stuk duurder maken zeker als je met zijn tweeën bent. Bij Effeweg staat duidelijk aangegeven wat inbegrepen is zodat excursies geen verassing hoeven te zijn. In sommige reviews vertelden klanten dat ze een chauffeur hadden die wel extra geld vroeg voor uitstapjes buitenom het excursiepakket. Dat kan de ervaring van de reis natuurlijk behoorlijk beinvloeden. Waarschijnlijk zullen dit uitzonderingen zijn en gaat meestal wel alles goed.

Verzorging & hotels

Als je een reis boekt met Effeweg dan is het belangrijk dat je vooraf de ervaringen van vorige klanten goed leest. Op de eigen website staan ervaringen maar ook elders op het internet worden reviews gegeven. Als bij een bepaalde reis vaak afgegeven wordt op de accommodatie dan is dit een duidelijk teken dat je hier niet te hoge verwachtingen van mag koesteren.
hotels aan de kust van Zeeland, luxe hotel Zeeland, bus Breskens – Knokke – Brugge