Dagje uit naar Zeeland

Thais evenement Middelburg 2018
Uit een recente publicatie van het CBS bleek dat het toerisme in Nederland weer in de lift zit. In 2017 werd de grootste groei gemeten in 10 jaar tijd. Het aantal mensen dat verleden jaar in een gastaccommodatie verbleef steeg naar 42 miljoen. Bij elkaar werden er 112 miljoen overnachtingen geboekt. Bijna 2,5 miljoen gasten maakten een dagje uit naar Zeeland. Het CBS houdt in zijn cijfers geen rekening met kleine particuliere verhuurders.

Toerisme Amsterdam

Het zal geen verbazing wekken dat veel buitenlandse toeristen naar Amsterdam gaan. Van de 17,45 miljoen buitenlandse toeristen bezoekt 40% Amsterdam. Vooral Engelsen en toeristen buiten Europa brengen een bezoek aan de hoofdstad. Hotels doen goede zaken met een omzet groei van 11%. Om de sterke groei in de binnenstad af te remmen stimuleert de gemeente dat nieuwe hotels zich aan de rand van het centrum te vestigen. Vooral 5-sterren hotelketens willen een vestiging openen in Amsterdam. Met voordelige hotelaanbiedingen hopen ze nieuwe gasten te trekken. In 2025 worden 30 miljoen toeristen in Amsterdam verwacht. Om al deze mensen een slaapplaats aan te bieden zullen er nog heel wat hotels bijgebouwd moeten worden. De gemeente Amsterdam wil tevens de invloed van Airbnb beperken omdat particuliere verhuur regelmatig voor veel overlast zorgt.

Vakantie Zeeland

Als u kijkt naar het aantal binnenlandse vakanties in Nederland dan scoort Zeeland niet erg hoog. Verleden jaar verbleven 1,2 miljoen Nederlanders een aantal nachten in Zeeland. Alleen de provincies Groningen, Flevoland en Utrecht trokken minder binnenlandse bezoekers. Zeeland doet het wel goed bij buitenlandse toeristen. De provincie staat dan op de derde plaats na Noord-Holland en Zuid-Holland. Vooral Duitsers en Belgen weten de weg te vinden naar Zeeland. De stranden aan de kust, het Veerse Meer en de Oosterschelde zijn de grootste attracties in Zeeland.

Dagje uit

Het weer in de eerste week van juli 2018 is stralend. De temperaturen aan de kust in Zeeland liggen rond de 24 graden. Toch is het doordeweeks niet zo druk op het strand. De reden hiervoor is dat de zomervakantie nog moet beginnen. De Regio Zuid trapt af op 7 juli 2018 waarna de andere regio’s binnen twee weken volgen. Mocht u de gelegenheid hebben dan is een Dagje uit Zeeland deze week een prima keus. Behalve de uitgestrekte stranden heeft Zeeland ook veel cultuur te bieden. Middelburg staat in de top 10 van Nederlandse steden met rijksmonumenten. Befaamde monumenten zijn de pakhuizen aan de grachten en de Kuiperspoort.

Fietstochten

Veel toeristen in Zeeland nemen hun fiets mee. De provincie heeft een uitgebreid netwerk van fiets- en wandelpaden aangelegd langs en over de duinen. Ook zijn er aparte paden voor paarden en mountainbikes. Aanraders zijn wandeltochten over de duinen en de overtocht met de Fastferry Vlissingen Breskens die alleen voetgangers, fietsers en scooters meeneemt.