Attracties Europa

eiffeltoren parijs

Wie het nieuws regelmatig volgt weet dat het toerisme naar Amsterdam hard is gegroeid. Verleden jaar kwamen zo’n 7 miljoen buitenlandse bezoekers naar onze hoofdstad en het eind is nog lang niet in zicht. Londen werd in 2017 door ruim 18 miljoen buitenlandse toeristen bezocht. Ook andere Europese steden laten grote groeicijfers zien. Veel bezoekers komen uit Azië die graag het mooie Europa eens van nabij willen bewonderen.

Top 10 bezienswaardigheden Europa

Een top 10 lijstje te maken van grootste bezienswaardigheden in Europa is niet moeilijk. Een probleem is wel wat je precies onder bezienswaardigheden laat vallen. Reken je bijvoorbeeld ook onbetaalde attracties mee? De Dam in Amsterdam of de Spaanse Trappen in Rome trekken beiden veel bezoekers maar hoeveel zijn het er precies? Als mensen geen kaartje hoeven te kopen dan is het bezoek ook niet geregistreerd. Disney Paris trekt miljoenen internationale bezoekers per jaar maar het attractiepark zie je bijna nooit staan in een top 10 lijstje. In het algemeen wordt vooral gekeken naar culturele bezienswaardigheden waarvoor mensen een kaartje moeten kopen. Vaak zijn dit monumenten.
Frankrijk

Londen en Parijs zijn de twee hoofdsteden in Europa die internationaal de meeste bezoekers trekken. Het ligt dan ook voor de hand dat hier de meest populaire bezienswaardigheden liggen. De Eiffeltoren is sinds jaar en dag het best bezochte monument waarvoor een kaartje gekocht moet worden. Jaarlijks kopen 7 miljoen bezoekers een ticket voor deze legendarische toren in Parijs. Er zijn 3 verdiepingen. Een kaartje naar de bovenste verdieping op 274 meter hoogte is het duurst (25 euro). Als je de Eiffeltoren wilt bezoeken reserveer dan wel op tijd een kaartje. Door de grote drukte zijn lange wachtrijen heel normaal geworden. Wil je niet zo lang wachten? Neem dan de trap. Na 704 treden kom je op de tweede verdieping waar je een schitterend uitzicht geniet over Parijs. Op de 2 verdieping kun je ook een kaartje kopen voor de lift naar de derde verdieping.

Louvre museum
Het Louvre is het grootste kunstmuseum in de wereld en tevens het best bezocht (met een betaald kaartje). Verleden jaar kochten 10,2 miljoen bezoekers een ticket en dit was een nieuw wereldrecord. Nog niet eerder had een museum zoveel betaalde bezoekers. Ter vergelijking: het Rijksmuseum was in Nederland in 2018 het best bezochte museum met 2,3 miljoen bezoekers. Twee andere grote attracties in Parijs zijn kathedraal Notre-Dame en Arc de Triomph.

Engeland

Twee vermaarde bezienswaardigheden in Londen zijn paleis Buckingham Palace waar de koningin woont en de Tower Bridge. Buckingham Palace is een enorm paleis met meer dan 700 kamers. Een aantal verblijven zijn opengesteld voor het publiek. Een kaartje voor de State Rooms kost 25 pond. Wil je ook de Queens Gallery zien en de Royal Mews? Dan kost het kaartje 45 pond. Niet goedkoop maar dan kun je wel een aantal uurtjes rondkijken. Over de Tower Bridge kun je gewoon heen lopen maar wil je ook binnen kijken dan moet je een ticket van 10 pond kopen. VisitLondon heeft een top 10 gratis attracties in Londen samengesteld. Bovenaan staan de musea British Museum, National Gallery en Tate Modern. Enkele attracties die je niet mag missen zijn het reuzenrad London Eye, Windsor Castle en Madame Tussauds Londen.
Tags: attracties, Europa, bezienswaardigheden, Parijs, Londen, top 10