5x Tips vakantiehuis in de Ardennen

zicht op dinant in de ardennen
De Belgische Ardennen is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Het laaggebergte met zijn schilderachtige dorpjes en natuurschoon ligt immers dichtbij. Vanuit Utrecht is het nog geen drie uur rijden. Van alle overnachtingen in België wordt 47% geboekt door buitenlanders. Nederlanders zijn met 13% de grootste groep bezoekers voor de Fransen (7%) en Duitsers (6%). In dit artikel willen we enkele tips delen over de bezienswaardigheden en het boeken van een vakantiehuis in de Ardennen.

Durbuy

Onze eerste tip is het middeleeuwse stadje Durbuy dat zeer geliefd is bij toeristen. Hoewel het bekend staat als kleinste stadje van België is het er altijd gezellig druk. Restaurants en cafe’s met terrasjes zijn er in overvloed. Desondanks is de authentieke sfeer behouden en is de oude binnenstad bijzonder sfeervol. Vlakbij Durbuy ligt het dorpje Wéris dat tot de mooiste dorpen van Wallonie behoort. Er is hier een unieke collectie menhir stenen te zien. Zit je te denken aan een vakantiehuisje Ardennen huren dan is Durbuy een prima keus. Door zijn centrale locatie zijn andere bezienswaardigheden snel te bereiken.

Waimes

Tip nummer twee is het plaatsje Waimes dat naast natuurpark De Hoge Venen ligt. Het hoogste punt van België (694 meter) ligt in dit gebied. Houdt je van wandelen en fietsen in de ongerepte natuur? Overweeg dan een vakantiehuisje in Waimes. Een rolstoel of kinderwagen hoeft geen probleem te zijn. Er liggen ook brede wandelpaden die gemaakt zijn van planken. Sportievelingen kunnen de onverharde paadjes nemen door de bossen en over de heuvels. Attracties dichtbij Waimes zijn Chateau de Reinhardstein en een skipiste.

Malmedy

Op acht kilometer van Waimes ligt het stadje Malmedy dat vooral bekend is geworden van de harde gevechten in de Tweede Wereldoorlog. Het centrum van Malmedy‎ werd destijds geheel verwoest maar is nadien helemaal herbouwd. Tegenwoordig staan er veel vakantiehuizen. Rondom Malmedy zijn mooie fietsroutes die ook geschikt zijn voor mountainbikers. Attracties in de buurt zijn de stuwdam van Robertville en het grote kerstdorp in de winter.

La Roche-en-Ardenne

La Roche-en-Ardenne is een klein toeristisch stadje aan een zijrivier van de Maas. Het ligt op ongeveer tien kilometer van de grens met Luxemburg. Toeristen die van mountainbiken, kanovaren en wandelen houden komen graag naar La Roche-en-Ardenne. Het oude kasteel verheft zich boven het stadje uit en kijkt uit over de rivier. Villaspot heeft hier diverse vakantiehuizen te huur.

Attracties Ardennen

De laatste tip zijn de top attracties in de Ardennen. Het stadje Spa is wereldbekend om zijn mineraalwater. Ook de kuuroorden en resort hotels in Spa gebruiken het als badwater. In de fabriek Spa Monopole is een bezoekerscentrum waar men het hele productieproces kan bekijken. Wat komt er bij kijken voordat het mineraalwater de fles in gaat? De entree kost 5 euro per persoon. De grotten van Han-sur-Lesse hebben meer dan 22 miljoen bezoekers getrokken sinds de opening. Er is een parcours uitgezet in de grotten met een klank- en lichtshow. De temperatuur is 13 graden dus men moet wel wat warme kleding meenemen.
Tags: vakantiehuisje Ardennen, vakantiehuizen, Durbuy, Waimes, Malmedy, La Roche-en-Ardenne, fietsen, wandelen, Hoge Venen, attracties Zeeland, attracties Nederland, horeca