Terneuzen

By | 12 november 2015

boulevard aan zee

Terneuzen is de grootste gemeente in Zeeland met 55.000 inwoners. De stad ligt aan de Westerschelde in Zeeuws-Vlaanderen.

winkelen terneuzen

In de binnenstad zijn tal van winkels, cafés en restaurants. In Winkelcentrum Zuidpolder is een groot aanbod van bekende winkels geconcentreerd. Zo is er o.a een AH, Bruna, Blokker, Etos, Kijkshop, Lidl, Scapino, Wibra en Zeeman.

Westerscheldetunnel
De Westerscheldetunnel verbindt Terneuzen met de rest van de provincie Zeeland. De tunnel is 6.6km lang en er geldt een maximum snelheid van 100 km/uur. Een los kaartje voor de auto kost €4.90, een auto met caravan kost €7.30 en een camper kost €17.85. Meer info op westerscheldetunnel.nl

bus
Van Middelburg en Goes rijden er openbare bussen naar Terneuzen. Bus nr 50 rijdt van Middelburg naar Terneuzen (in de zomer tot aan Gent)

skihal
Een belangrijke attractie in Terneuzen is de Skidome. De overdekte skipiste heeft 2 ski-snowboardhellingen tot een hoogte van 41 meter. Lengte van de beide banen is 220 meter en 110 meter. Kinderen va 4jr en volwassenen kunnen skilessen volgen en materiaal huren. Een dagkaart voor Snowbase kost €39-€42. In het winterseizoen (september t/m maart) is de hal open van maandag t/m zondag (10.00 tot 23.00).

haven
De haven van Terneuzen heeft een samenwerkingsverband met de haven van Vlissingen. Tezamen vormen ze ‘Zeeland Seaports’ en zijn na Rotterdam en Amsterdam, de derde haven van Nederland. Het kanaal Gent – Terneuzen en de grote chemische fabriek DOW zijn ook belangrijk voor de economie van Terneuzen.

Terneuzen hotels

Golden Tulip L’Escaut (599 reviews, 8.0) is gelegen aan de Scheldeboulevard en heeft een prachtig uitzicht over de Westerschelde. Hampshire Hotel Churchill is een modern 4 sterren hotel met 54 kamers aan de monding van de Westerschelde (531 reviews, 8.0). Het Hampshire Inn City (764 reviews, 7.6) is een drie sterren hotel met hotelkamers en appartementen met 1 of 2 slaapkamers.

Braakman / Marina Beach
Camping Braakman was een grote bekende camping in Zeeland met 3000 plaatsen. De Braakman ligt aan de Braakmankreek. Het is ongeveer 8 km naar de binnenstad. Subtropisch zwemparadijs Aquadome Scheldorado is onderdeel van het vakantiepark. Het zwembad is gelegen aan de Westerschelde dichtbij het centrum. Adres is Stuvesande 2, Terneuzen. Er zijn een golfslagbad, aquajungle, waterfonteinen, glijbaan en een buitenbad. Sinds 2012 is de Ooststappengroep eigenaar van het vakantiepark dat nu ‘Marina Beach’ heet.

bioscoop
Cinecity Terneuzen is gevestigd in de Nieuwstraat 41-43

algemene informatie
– Er zijn geen treinen in Zeeuws-Vlaanderen
– Antwerpen, Gent en Brugge zijn dichtbij en gemakkelijk te bereiken.