Busstation WST Terneuzen

Terneuzen busstation Wst
Terneuzen Busstation Westerscheldetunnel (WST) ligt in het sluizengebied aan de N252. Er stoppen van/naar Goes, Middelburg, Axel, Hulst, Gent en Terneuzen. Veel mbo-studenten maken gebruik van het station en stappen hier over.

Busstation Westerscheldetunnel
Het busstation ligt tamelijk afgelegen en er is geen horecazaak aanwezig om wat te eten of te drinken. In 2020 werd de wachtruimte verbouwd en is er gratis wifi. Naar het centrum van Terneuzen is ongeveer 1,5 km.

Bus 50 Middelburg – Terneuzen

Buslijn 50 rijdt tussen Middelburg en Terneuzen via de tunnel onder de Westerschelde. Je kunt reizen met een ov-kaart of betalen met je pinpas. Als je reist met een OV-chipkaart moet er voor deze reis minimaal 10 euro saldo op staan. Het tarief voor een enkele reis is ongeveer 8 euro. De reis van Middelburg naar busstation Westerscheldetunnel (WST) duurt 34 minuten. Als het goed is staat er een andere bus klaar voor vervoer naar Terneuzen. De laatste (directe) bus van Middelburg naar WST is om 21.25 uur.

Bus 50 Middelburg – Gent

De zelfde bus rijdt soms door naar Gent. In de zomervakantie (juli en augustus) is er dagelijks een busdienst van Middelburg naar Gent. In de andere periodes is er alleen in het weekend een busverbinding. De reis duurt ongeveer 1,5 uur en kost 17 euro voor een enkele reis. De bus stopt op verschillende plaatsen in Terneuzen (waaronder busstation WST). In Gent stopt de bus op Dampoort en bij winkelcentrum Gent Zuid (Centrum).

Zeeuws-Vlaanderen

Breskens
Cadzand-Bad
Hoofdplaat
Schoondijke
Sluis
Laadpalen Zeeland