Strandcross Vlissingen 2018

By | 30 september 2018

strandcross Vlissingen 2018
Vandaag 30 september 2018 was het Strandcross Vlissingen. Dit motorcross evenement wordt ieder jaar in september of oktober gehouden. Je moet dan wel een beetje geluk hebben met het weer en dat hadden we vandaag zeker. Het was een zonnige dag met een redelijke temperatuur. Toen wij er waren om 14.30 uur vond ik de drukte meevallen. De Formule 1 race in Sochi met Max Verstappen was ook bezig. Zouden er veel mensen tot het einde gekeken hebben? Het Badstrand is een ideale plek voor de strandcross Vlissingen. Het strand is ruim genoeg en de toeschouwers hebben een goed zicht.

strandcross kijken op de nolledijk
Vanaf de Nolledijk heeft men een prima uitzicht op de start. In totaal zijn er dit jaar 300 motorcrossers. Er zijn verschillende klassen: 85cc, 125cc, 250cc en 500cc . De twee licentiehouders klassen 250cc en 500cc rijden samen maar worden apart geklasseerd. Motorcrossers die alleen club- en/of districtswedstrijden rijden kunnen volstaan met een KNMV Basis Sportlicentie. Degenen die mee willen doen aan nationale- of internationale wedstrijden hebben een licentie nodig.

grote camper voor crossmotor
Je kunt natuurlijk een aanhanger nemen om je crossmotor te vervoeren of een (grote) camper. De motor wordt eerst goed schoongespoten waarna deze in de camper verdwijnt (deur links op de foto).

Evenementen oktober

Een korte video van een luidruchtige start (1.30 minuten) staat op de Facebook pagina. Over twee weken is er een strandcross in Zoutelande. Dit evenement vindt plaats op zaterdag 13 oktober. Hier staan een paar foto’s van strandcross Zoutelande 2017. Mensen die van wandelen en/of hardlopen houden kunnen op 5-7 oktober de Kustmarathon Zoutelande bezoeken. Inschrijven kan niet meer maar wel de deelnemers zien aankomen in het dorp van Zoutelande. Op evenementen Zeeland staat een overzicht met activiteiten, markten en festivals.

strandcross Vlissingen 2018, motorcross, strandcross Vlissingen 2019 strandcross Vlissingen 2017, evenement, Vlissingen, strand, boulevard Evertsen