Voetbal Vlissingen

Voetbal Vlissingen

De gemeente Vlissingen heeft de volgende voetbalverenigingen:
– VC Vlissingen
– SV Walcheren
– GPC Vlissingen
– Zeelandsport
– Racing Club Souburg (RCS)

Voetbal Combinatie Vlissingen

VC Vlissingen werd in 1916 opgericht en is de belangrijkste voetbalclub van Vlissingen. In 1990 kreeg VC Vlissingen een proflicentie van de KNVB en speelde het in augustus van dat jaar zijn eerste wedstrijd in de 1e Divisie voor 4000 enthousiaste mensen. Helaas lukte het niet om voldoende geld binnen te krijgen voor de club en na twee jaar werd de proflicentie weer ingetrokken. In 1994 volgde een faillissement en in 2000 dreigde de club zelfs te verdwijnen. De laatste jaren gaat het weer goed met VC Vlissingen. De voetbalclub speelt in 2018 in de Hoofdklasse van het zondagvoetbal. VC Vlissingen is de enigste Zeeuwse voetbalclub die in het profvoetbal heeft gespeeld.RCS

Voetbalvereniging RCS uit Oost-Souburg werd in 1929 opgericht. De club speelt in 2018 in de derde klasse van het zaterdagvoetbal. Thuisbasis is Sportpark de Alblas. Er zijn 3 wedstrijdvelden en een trainingsveld van kunststofgras. Danny Blind voetbalde vroeger bij RCS waarna hij via Sparta bij Ajax terecht kwam. Ook de gebroeders Dennis en Gerard de Nooijer waren voetballers van RCS.

GPC

Voetbalclub Gemeente Post Combinatie (GPC) zag in 1954 het levenslicht toen twee personeelsverenigingen met elkaar fuseerden. De club speelt op het moment in de derde klasse van het zaterdagvoetbal. De kantine staat aan de Bosweg.

Sportvereniging Walcheren

Sportvereniging Walcheren werd in 1934 opgericht en speelt in de 3e klasse van het zaterdagvoetbal. Thuisbasis is Sportpark Bonedijke. Er zijn 25 pupillenteams, 10 juniorenteams en 6 seniorenteams.

Zeelandsport

Zeelandsport heeft zijn laatste officiĆ«le wedstrijd gespeeld op 3 juni 2018 in de 4e klasse van het zaterdagvoetbal. De voetbalclub werd in 1955 opgericht. Er zijn nog 50 betalende leden over en er is een groot tekort aan vrijwilligers. In de PZC stond dat Zeelandsport elke maand 500 euro moest afdragen aan de KNVB en dat dat niet meer te doen was met een zo’n klein ledenbestand.

Sport Vlissingen & gezondheid

Fitness Vlissingen en Middelburg
Gezondheidszorg Vlissingen