Parkeren Sluis

parkeren in de kern van Sluis
Het stadje Sluis is een populaire bestemming voor veel (Belgische) dagjesmensen en toeristen. De grootste parkeerterreinen liggen bij de rotonde voor Kaai. Het adres is Walplein, je kan hier kiezen uit 3 parkeerterreinen.

parking 10 in Sluis
Parking 10 ligt ook aan het Walplein en zat vol toen wij er die dag waren.

parking Biesbroeck in centrum van Sluis
Op 150 meter liggen twee andere parkeerterreinen (in de Sint-Annastraat): parkeerterrein Biesbroeck en aan de overzijde een ander parkeerterrein waar tevens een laadpaal staat. Het tarief op parking Biesbroeck is 4 euro per 12 uur.

parkeren in centrum van Sluis
Betaald parkeren in de kern Sluis is dagelijks van 11.00 tot 18.00 uur. Het parkeertarief is 50 cent per 12 minuten met een maximum van 12,50 euro per 24 uur. Op de foto het kleine parkeerterrein in hartje centrum bij de Belfort. Een groter parkeerterrein is Parking La Cavalière, dit ligt aan de andere zijde van het dorp, bij de Zuidpoort. Hier is ook de bekende molen van Sluis te vinden en een Action winkel.

Toversluis
Het bekende recreatiecentrum Toversluis ligt buiten de stad. Afstand is ongeveer een kilometer van Parking La Cavalière. Bij Toversluis is een grote parkeerplaats met laadpaal en parkeerplaatsen voor campers.

Campers

De parkeer verordening van de gemeente Sluis zegt hierover het volgende: “Op de reguliere parkeerplaatsen of op de parking voor grote voertuigen gelegen aan de Burgmeester Aernoudtsweg (bij Toversluis). Het parkeren dient te gebeuren in één vak”. Campers mogen niet gedeeltelijk een tweede parkeerplek bezetten. Overnachten op een parkeerterrein is uiteraard niet toegestaan.

Zeeuws-Vlaanderen

– Cadzand-Bad
Parkeren Cadzand-Bad