Superyacht event Amels

superyacht stardust amels
Amels organiseerde voor de eerste keer in Vlissingen een Live Superyacht Event van 17 t/m 19 september 2020. Vooraf was bekend dat er een stuk of 10 superyachten te zien zouden zijn. Toegang tot de luxe boten was alleen met invitation only. Potentiele kopers werden met een helikopter naar de scheepswerf in het centrum van Vlissingen gebracht. Een goed uitzicht heeft men als buitenstaander vanaf de Koningsbrug. Een van de aangemeerde superjachten was de Stardust. Dit jacht heeft een lengte van 63 meter en is 10 meter breed. Aan boord is plaats voor 12 gasten en 14 bemanningsleden.

superyacht blue ocean en de datcha
Normaal liggen er altijd wel een paar superjachten aan de kant. Wij waren best nieuwsgierig welke nieuwe boten er dit keer te zien zouden zijn. Maar dat viel best tegen. Wij zijn op donderdag en vrijdag even langs geweest en zagen slechts 4 boten liggen. Wellicht dat er nog een ander schip in het droogdok lag tijdens de Superyacht event Amels? Op de foto de Datcha en de Blue Ocean.

Datcha en Blue Ocean
De hoofdattractie was de Datcha die 77 meter lang is. Dit luxe expeditieschip ligt al enkele maanden bij Amels Vlissingen. Het heeft een bemanning van 25 medewerkers en biedt plaats aan (slechts) 12 personen. Naast de Datcha lag de Blue Ocean die een stuk kleiner oogde maar desondanks toch 55 meter lang zou zijn. Op de website van Amels stond ook de prijs van de Blue Ocean aangegeven (16 miljoen euro).

Superyachts

Amels Vlissingen open dag 2019
Amels Vlissingen open dag 2011
Superjacht Vlissingen – SeaXplorer Anawa
Superyachts Vlissingen