Larissa schip

larissa schip
De Larissa is een Offshore Supply Vessel (OSV), een platformbevoorradingsschip van booreilanden en windparken. Het wordt ook ingezet voor accommodatie van personeel en onderhoudswerkzaamheden. Prominent zichtbaar zijn het helikopterplatform en de kraan. De Larissa voer op 11 augustus om 15.25 uur langs het strand van Vlissingen. Het schip was op weg naar Den Helder.

Afmetingen
De Larissa werd in China gebouwd (in 2011) en vaart onder de Noorse vlag. Het schip is 99 meter lang en 19 meter breed. De diepgang is 5,6 meter. De vorm van het schip is zo gemaakt dat meevarend personeel voor offshoreparken weinig last heeft van de golfslag op zee.

Windenergie
Voor de kust van Walcheren ligt het enorme windpark Borssele. Het offshore park telt straks 173 windmolens die 1,5 gigawatt kunnen opwekken. Kavels I en II worden door het Deense Ørsted beheerd. Het bedrijf Ørsted Vlissingen is gevestigd aan de buitenhaven. De andere twee kavels vallen onder het consortium Blauwwind. Dit is een samenwerking van Shell, Van Oord, Eneco en Mitsubishi/DGE.
Scheepsvaart Zeeland

Veerboot Vlissingen Breskens
Larissa – Offshore Supply Vessel (OSV)
Xiang He Kou en Zhi Yuankou – heavy lift carriers
Boldwind vessel
H851 Heereman – grootste ponton ter wereld
Damen Vlissingen-Oost
Containerschip Cosco Faith (366 meter)
Anchorage baggerschip
Bravenes

Scheepsvaart

Xiang He Kou & Zhi Yuankou Heavy load carriers
Containerschip Cosco Faith – Vlissingen (366 meter)
Riviercruise Zeeland
Cruiseboot Olympia in Veere
Veerboot Vlissingen Breskens
Loodsboten Vlissingen
Zeilboot – Zeilboten
Kanaal door Walcheren