Boldwind vessel en Vestvind

Boldwind Vlissingen
De Boldwind is een heavy load carrier (zwareladingschip, heavy lift schip) dat in 2020 werd opgeleverd. Het schip is 148 meter lang en 28 meter breed. Het dek is 128 meter. Het voer op het moment van de foto langs het strand van Vlissingen.

boldwind vlissingen-oost
Een week later zagen we het schip weer in de haven van Vlissingen-Oost. Op het dek waren grote pijlers geplaatst van windmolens. Zo’n 22 km van de kust van Walcheren ligt offshore windpark Borssele. Dit park heeft straks 173 windmolens die gezamenlijk 1500 megawatt aan duurzame energie zullen opwekken. Dit zou goed zijn voor 1 miljoen huishoudens. Het windpark is in 5 kavels verdeeld waarop verschillende energiebedrijven hun windmolens plaatsen. Een van die energiebedrijven is het Deense Ørsted dat ook een vestiging heeft in Vlissingen. Sinds het windmolenpark is gebouwd is er een toename te zien van onderhoudsschepen en zware lading schepen.

vestvind vessel vlissingen
Het schip Vestvind passeert de boulevard van Vlissingen. De Vestvind is net als de Boldwind eigendom van United Wind Logistics. De Vestvind is 130 meter lang en 25 meter breed. Het dek is 108 meter. De Vestvind is sinds 2016 in de vaart.

Heavy load carrier ship China

Onlangs lagen er twee Chinese heavy load carrier vessels in de buitenhaven van Vlissingen. Het waren de Xiang He Kou en Zhi Yuankou. Deze schepen hebben een lengte van 195 tot 217 meter.
Scheepsvaart

Cosco Faith containerschip (366 meter)
H 851 Heerema (ponton van 260 meter)
Anchorage baggerschip
Scheepsvaart