Schaatsen Walcheren 2021

By | 13 februari 2021

schaatsen ritthem 12-02-21
Ritthem Vlissingen
Wij zijn zelf gisteren even naar Ritthem geweest waar een plas water ligt naast het Ritthemse Bos. Het is een fijne plek als je nog niet zo goed kan schaatsen of tevreden bent met een korte baan. In het dorp Ritthem is ook een ijsbaan die op het terrein van de plaatselijke korfbalvereniging ligt. Men moet hier voor online reserveren.

schaatsen in ritthem 2021
Volgens de weerberichten zal het vandaag nog onder 0 graden blijven. Zondagmiddag (14 februari 2021) komt de temperatuur wel ruimschoots boven het vriespunt. Op onze Facebookpagina staat een kort filmpje van het schaatsen bij het Ritthemse Bos (februari 2021).

Westkapelle

Een prima plek om te schaatsen op Walcheren is het Noordervroon bij Westkapelle. Dit natuurreservaat is een waterrijk gebied met kleine eilandjes en ligt ten noorden van Westkapelle. Op het internet circuleren mooie beelden van schaatsen op het Noordervroon die gemaakt zijn door een drone. De Oude Zandweg voert naar het gebied toe. Dit is de route in Google Maps.

Sint Laurens – Middelburg

Een andere goede plek om te schaatsen is bij Sint Laurens in Middelburg. Volgens de krant trok de plas bij de Zandvoortweg veel schaatsers.