Schaatsen Vlissingen

Schaatsen Ritthem 2021

Korfbalvereniging Atlas heeft faciliteiten waarbij het grasveld onder water kan worden gezet. Bij een goede vorstperiode kan er dus geschaatst worden. Door het coronavirus zijn er wel verschillende protocollen en regels. Men moet vooraf reserveren voor een bepaald tijdsblok (1 persoon voor 1 reservering). Een begeleider van een kind telt ook apart als een persoon. Er mogen maximaal 85 mensen op de baan. Publiek aan de kant is niet toegestaan. Zijn er niet genoeg vrijwilligers dan kan de baan op bepaalde momenten gesloten zijn. De kantine en kleedkamers zijn gesloten en de toiletten mogen alleen in noodgevallen worden gebruikt. Entree is 2 euro per persoon, alleen pinnen. Lees aandachtig de informatie op hun website voordat je afreist naar het dorp.

schaatsen vlissingen ritthem
De plas naast het Ritthemse Bos (bij Vlissingen) is de aangewezen plek om te schaatsen als het een tijdje gevroren heeft. Hoewel het in februari 2018 stevig vroor was het helaas niet mogelijk om te schaatsen bij Ritthem. De harde wind uit Siberie gaf een gevoelstemperatuur van minstens -10 graden maar verhinderde tevens de ijsvorming op het water. In februari 2021 kon er wel geschaatst worden. Zie hier enkele foto’s uit 2021. Op onze Facebookpagina staat een kort filmpje van het schaatsen bij het Ritthemse Bos.

schaatsen Krabbendijke

In Krabbendijke kon wel worden geschaatst. Bij koud weer wordt het parkeerterrein aan de Nieulandestraat onder gespoten door de ijs- en skeelervereniging. Omdat er slechts een beperkt aantal gebieden zijn waar men kan schaatsen in Zeeland trekt de ijsbaan veel bezoekers.

schaatsen Vlissingen

In 2014 was er een tijdelijke ijsbaan in de Machinefabriek op het voormalig Scheldeterrein. In de Machinefabriek worden regelmatig activiteiten en evenementen georganiseerd zoals Cuisine Machine en het Rrrolend foodtruck festival.

Ijsbaan Middelburg

ijsbaan middelburg winterstad 2017
Waar wel ieder jaar geschaatst kan worden is op de ijsbaan in Middelburg. Deze ijsbaan is onderdeel van het evenement Winterstad Middelburg en is open van 29 november tot 14 januari. Als je zelf schaatsen meeneemt dan kost 4 uur schaatsen op de ijsbaan van Middelburg 5 euro. Huur je schaatsen dan is het 7 euro. Degenen die een hele dag op de ijsbaan willen rondhangen betalen 9 euro (inclusief schaatshuur). In de houten uitspanning naast de ijsbaan kan men nieuwe energie opdoen. Of men gaat naar een van de kersttenten die ook op de Markt staan opgesteld.

Citytrip Zeeland

Strandhotels Zeeland
Luxe hotels Zeeland
Hotels met een familiekamer
Vlissingen hotels en appartementen
Domburg hotels en appartementen