Rescue Vlissingen 2018

By | 17 augustus 2018

Rescue Vlissingen 2018
Rescue Vlissingen vond afgelopen woensdag (15 augustus 2018) plaats van 12.00 uur tot 18.00 uur. Het grootschalige evenement staat in het teken van de hulpverleningsdiensten en is doorgegroeid naar het grootste in zijn soort. Volgens de media waren er meer dan 100.000 toeschouwers in Vlissingen aanwezig. Op de boulevard stonden de kraampjes en hulpverleningsvoertuigen en hier was het behoorlijk druk. Gelukkig kon je ook op het strand en de glooiing terecht. Daar had je een prima uitzicht op de boten en helikopters.


De helikopters zijn een belangrijk element in de hulpverlening. Op de voorgrond een Sea King MK 41 van de Duitse marine. Deze helikopter is 22 meter lang en wordt ingezet voor transport en reddingsoperaties. De gele en rood-witte helikopters zijn specifiek voor hulpverlening en reddingacties. Op de video stijgt een helikopter op voor een demonstratie op het water aan de boulevard.


De grootste helikopter op Rescue Vlissingen was de Boeing CH-47 Chinook die 30 meter lang is en twee motoren heeft. Deze transporthelikopter stond niet op de parkeerplaats naast de bioscoop (waar wel de andere helikopters stonden) maar kwam aangevlogen. De Chinook demonstreerde de Bambi bucket; dit is een verstevigde waterzak van 10.000 liter waarmee bos- en duinbranden geblust kunnen worden.

politie op waterscooters
De politie was ook aanwezig met waterscooters. Ze maakten even een korte tussenstop en een praatje met de aanwezige bezoekers.

Vlissingen Maritiem & boten

Sail de Ruyter 2007
Sail de Ruyter 2013
Vlissingen Maritiem 2012
Vlissingen Maritiem 2015
Loodsboten
Containerschip Cosco Faith (366 meter)