Reisverzekering Nederland afsluiten

fietsen van Middelburg naar Veere

Verzekeringsmaatschappijen

Het aantal verzekeringsmaatschappijen is de afgelopen 20 jaar meer dan gehalveerd. Dit blijkt uit cijfers van het CBS. In het jaar 2000 waren er nog 582 verzekeringsmaatschappijen in Nederland terwijl dit aantal in 2015 gezakt was naar 243 verzekeraars. De vermindering is vooral toe te schrijven aan de opkomst van het internet. Vandaag de dag is het erg gemakkelijk om online een reisverzekering Nederland af te sluiten.

Dagje weg in Nederland

Een reisverzekering is er niet alleen voor een vakantie in het buitenland maar kan ook heel handig zijn bij een kort binnenlands verblijf. Gaat u een weekendje weg naar Zeeland dan zijn uw spullen verzekerd met een reisverzekering. Een voorwaarde voor uitkering is wel dat u wel minimaal 24 uur op de plaats van bestemming bent (of een overnachting geboekt heeft). Een dagje uit waarbij u heen en weer reist valt niet onder de reisverzekering.

Onderweg & op de camping

Wanneer u onderweg een tussenstop maakt bij een wegrestaurant laat dan geen kostbare spullen achter in de auto. Veel verzekeraars hebben in hun voorwaarden staan dat u voorzichtig moet zijn. Een uitstapje naar een wegrestaurant zonder toezicht op de auto kan worden uitgelegd dat u niet voorzichtig genoeg bent geweest. Mocht een onverlaat uw caravan openbreken op de camping en iets meenemen dan wordt de schade vergoed evenals schade aan uw kampeerspullen. Bij diefstal uit een tent wordt er geen vergoeding uitgekeerd. De tent is immers niet op slot. Maakt u medische kosten tijdens uw vakantie in Nederland? Dan is de zorgverzekeraar een eerste aanspreekpunt.

Welke reisverzekering

Als u een reisverzekering Nederland wilt afsluiten dan heeft u de keus uit een doorlopende- of kortlopende reisverzekering. Globaal genomen is een doorlopende reisverzekering goedkoper als u 3 weken of langer op vakantie gaat. Een ander voordeel van een doorlopende verzekering is dat u er verder geen omkijken naar heeft. Ideaal dus als u regelmatig een weekendje weg bent in Nederland.

Aanvullende verzekering

Avontuurlijke sporten kunnen worden meeverzekerd tegen een toeslag. In Zeeland zijn voor extreme sporten een aantal speciale zones gereserveerd. Twee van deze spots zijn de Brouwersdam en Neeltje Jans. Hier kan men kitesurfen, strandzeilen en vliegeren. Paragliding wordt beoefend in de duinen bij Zoutelande. Gevaarlijke sporten zijn soms uitgezonderd in de reisverzekering. Men moet hierbij denken aan wrakduiken, bungeejumpen en off-piste skiën. Raadpleeg daarom eerst de voorwaarden van de verzekering voordat u er een afsluit. Zo staat u niet voor grote verassingen mocht er iets misgaan.