Parkeren Westkapelle

Parkeren Westkapelle

Parkeren Westkapelle 2023

Veel automobilisten – en dan met name campers – vinden het fijn om te parkeren langs de waterlijn. Het kost 2,40 euro per uur om te parkeren in Westkapelle op de Zeedijk. Een dagkaart is 12 euro. Als je van plan bent om meerdere keren hier te parkeren dan kan de jaarkaart Zeedijk voor 40 euro een goede keus. Als je er parkeert dan kan bij warm weer het asfalt wat gaan plakken op de autobanden. Veel chauffeurs doen daarom wat zand onder de wielen of enig ander materiaal.

Gratis parkeren

Gratis parkeren Westkapelle is mogelijk in heel het dorp. De belangrijkste straat is de Zuidstraat (N287) waar horeca en winkels zijn te vinden. In het midden van de Zuidstraat is de aangrenzende Markt waar men ook auto’s kan parkeren.

Uitzonderingen om gratis te parkeren zijn de Zeedijk (bij het dorp) en op de parkeerterreinen buiten het dorp (richting Domburg). De zeedijk tussen vuurtoren Noorderhoofd en de dijktrap ter hoogte van de Hogeweg is ook gratis parkeren. Dit gedeelte is wat verder weg van het dorp, ongeveer 1,5-2 km. Aan de overzijde van de dijk ligt natuurreservaat Noordervroon. Van 1 november t/m februari is er gratis parkeren op de parkeerterreinen.

Parkeren centrum Westkapelle

laadpaal westkapelle bij kasteel van batavia
Bezoekers mogen in het centrum vrij parkeren. De N287 autoweg gaat door het dorp heen. Er is een parkeerterrein Westkapelle dat om de hoek ligt bij de zeedijk. Adres is Abraham Calandplein. Schuin tegenover deze parkeerplaats ligt een frietwinkel en op de dijk is de bekende Sherman tank te zien. Naar de Markt (horeca, terrasjes) is 350 meter. Dit parkeerterrein is een prima keus als je een openbare laadpaal zoekt voor een elektrische auto.

Parkeren Walcheren

Parkeren Dishoek
Parkeren Domburg
Laadpalen Domburg
Parkeren Middelburg (ook gratis)
Laadpalen Middelburg & Zeeland
Parkeren Veere stad (ook gratis)
Parkeren Vlissingen (ook gratis)
Laadpalen Vlissingen
Parkeren Zoutelande
Parkeren Zeeland