Opspuiten strand Dishoek

By | 3 mei 2020


Het strand tussen Westduin en Dishoek wordt de komende tijd opgespoten met 210.000 m3 zand. Het gaat over een lengte van 860 meter. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart. Het zand wordt opgepompt uit een zeegeul nabij de kust en via buizen naar het strand opgespoten.


Eigenlijk was de opspuiting van het strand pas eind 2021 gepland maar vanwege de veiligheid wordt het werk eerder uitgevoerd. Dit lijkt me hard nodig want het strand is behoorlijk smal geworden als het hoog water is. Zeker nu het er naar uit ziet dat veel mensen thuis in Nederland zullen blijven dit jaar. Het strand bij Dishoek trekt altijd veel bezoekers in de zomer. Er waren ook plannen om het strand tussen Dishoek en Zoutelande te verhogen maar de gemeente Veere vond het ophogen te duur. Mede omdat de gemeente al veel inkomsten misloopt wacht de gemeente Veere (waaronder Zoutelande, Domburg en Westkapelle) liever tot eind 2021.


Bulldozers en een kraan zijn bezig om de grote buizen aan elkaar vast te koppelen.


Informatieborden op het strand leggen uit hoe het strand verhoogd wordt en waar men op moet letten. Als het werk straks in volle gang is dan kan er op sommige plekken drijfzand ontstaan.

Vakantie Zeeland

Strandhotels Zeeland
Luxe hotels Zeeland
Mooiste hotel van Zeeland
Design hotels Zeeland