Midzomerfeest Molukse wijk

By | 12 augustus 2018

Midzomerfeest Molukse wijk Oost-Souburg
Het Midzomerfeest Molukse wijk Oost-Souburg vond plaats op donderdag 9 en zaterdag 11 augustus 2018. Het festival wordt georganiseerd door Stichting Mae Uku. Het zwaartepunt van het programma lag op de zaterdag en toen was het gelukkig prima weer. Veel bezoekers waren niet van Ambonese komaf maar namen de kans waar om eens langs te komen tijdens het festival. Op het grote podium vonden doorlopend optredens plaats. Ook was er een bierkraam. Kinderen konden zich vermaken op luchtkussens. De sfeer was erg gemoedelijk.

kraampjes tijdens het Molukse festival in Oost-Souburg
In de Prins Hendrikstraat stonden diverse kraampjes opgesteld met hapjes en verse maaltijden. In het midden van de straat stonden tafels en banken waar men het gekochte voedsel kon opeten. Wij kochten een grote portie nasi Rames.


De zang- & dansgroep LimaDiti trad zaterdags twee keer op en trok veel bezoekers. De groep verzorgt (ik citeer even) ‘shows van authentiek traditionele zang en dans uit voornamelijk Tanimbar, eilandengroep op de Molukken’. Meer informatie over LimaDiti is te vinden op hun Facebookpagina.

Maurice and Friends
Het hoogtepunt van de avond was een optreden van Maurice & Friends. Dit zijn muzikanten uit populaire Molukse bands. Het Molukse publiek voelde zich duidelijk verbonden met de muziek en teksten. Het einde van het Midzomerfeest Molukse wijk Oost-Souburg was om 00.00 uur. Wij waren al iets eerder weggegaan maar zullen volgend jaar zeker weer langskomen.

Vakantie & evenementen

Groepsreis Indonesiƫ (vergelijk tientallen rondreizen)
Kermis Vlissingen
Strandhotels Zeeland
Luxe hotels in Zeeland