Zeeland faillissement

terrassen groter door corona

Faillissementen in Nederland
Verleden jaar ging 0,13% van alle bedrijven in Nederland failliet. In Zeeland lag dit percentage lager. De verwachtingen voor 2020 zijn een stuk minder rooskleurig. Tot nu toe (15 juli 2020) valt het aantal faillissementen mee maar deskundigen denken dat straks meer bedrijven gaan omvallen als de steunmaatregelen van de overheid zullen stoppen.

Minder omzet door corona
De reisbranche, horeca, cultuur en entertainment sector verliezen veel geld. Hoewel restaurants en cafe’s weer open zijn is wel de 1,5 meter van toepassing. Gemeenten staan daarom vaak toe dat de terrassen vergroot mogen worden. De bioscopen mogen maximaal 100 bezoekers per zaal toelaten. Bezoekers zijn echter voorzichtig en komen niet in grote getallen naar binnen. Bioscopen en filmhuizen in Limburg noteren ondanks de heropening in juni een omzetdaling van 50-75 procent. Cijfers van Zeeland zijn nog niet bekend maar het zal best vergelijkbaar kunnen zijn.

reisbranche
De bekende reviewsite Zoover werd overgenomen door een concurrent. Touroperator Sunweb fuseert met Corendon hoewel de ACM hier nog toestemming voor moet geven. Veer reizen specialist Tenzing Travel ging 15 juli failliet. Het bedrijf krijgt nauwelijks nog inkomsten binnen maar heeft wel 75 personeelsleden. De regelingen van de overheid zijn onvoldoende om de grote verliesposten op te vangen. Vermoedelijk zullen er in de reisbranche meer overnames en faillissementen volgen. Landen buiten Europa hebben bijna allemaal een code oranje waardoor er geen verre reizen worden geboekt.

Vakantie Zeeland

Luxe hotels in Zeeland
Hotels aan de kust van Zeeland
Renesse hotels