Veilige roadtrip door Zeeland

4 tips voor een veilige roadtrip door Zeeland

Als reactie op de aanhoudende pandemie van het coronavirus hadden experts Nederlanders geadviseerd om niet-essentiële reizen zoveel mogelijk te vermijden. Inmiddels lijkt dit gelukkig weer wat mogelijk te zijn, al kiezen nog altijd veel mensen ervoor om hun reis uit te stellen. Alsnog betekent dit niet dat je niets van de wereld kunt zien. Je kunt bijvoorbeeld op roadtrip gaan om je eigen provincie nog beter te ontdekken. Sluit hiervoor eerst de goedkoopste autoverzekering af en ga daarna in je vierwieler door Zeeland trekken. Om dit op een veilige manier te kunnen doen, maak je gebruik van deze tips!

Neem de juiste gereedschap mee

Voordat je vertrekt, is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je het juiste gereedschap inpakt. Naast papieren kaarten moet je ervoor zorgen dat je een paar belangrijke automatische hulpmiddelen hebt voor noodgevallen. Bewaar bijvoorbeeld minimaal een bandenspanning controle, reservewiel en krik in je auto. Zorg er ook voor dat je reservewiel in goede staat is en leer hoe je een band moet verwisselen als het een tijdje geleden is of als je er nog nooit een hebt gewisseld. Het is ook een goed idee om te overwegen om een lidmaatschap voor automatische pechhulp aan te schaffen of te verlengen voordat je op reis gaat.

Vermijd gevaarlijke en dronken chauffeurs

Natuurlijk worden veel ongevallen veroorzaakt door nalatig of onrechtmatig handelen van iemand anders. Zelfs als je al het mogelijke doet om veilig te zijn – je veiligheidsgordel dragen, afleiding vermijden, de wet volgen, enz. – kun je andere automobilisten niet dwingen hetzelfde te doen. Het beste wat je kunt doen als je ziet dat een andere bestuurder zich onveilig gedraagt, is afstand houden. Je weet immers maar nooit wat deze weggebruiker zal doen in zijn/haar auto en je wilt natuurlijk niet dat jij hier het slachtoffer van wordt.

Rijd niet als je moe bent. Bij roadtrips draait het van nature allemaal om lange uren in de auto, over aanzienlijke afstanden. Het is echter belangrijk om er altijd voor te zorgen dat je alert genoeg bent om te rijden. Geloof het of niet, slaperig rijden kan net zo gevaarlijk zijn als rijden onder invloed. Sommige onderzoeken hebben namelijk aangetoond dat autorijden na 18 uur of langer wakker te zijn hetzelfde is als rijden met een alcoholconcentratie in het bloed van 0,05 procent. Na 24 uur wakker te zijn, is het alsof je rijdt met een nog hogere alcoholconcentratie in je bloed.

Bereid je auto voor

Voordat je zelfs maar de openbare weg op gaat, is het ongelooflijk belangrijk dat je ervoor zorgt dat je auto klaar is voor de reis. Het laatste wat je wilt is pech hebben in de middle of nowhere of betrokken raken bij een ongeval. Hiervoor moet je onder meer de luchtdruk in alle vier de banden controleren en eventueel lucht toevoegen. Controleer ook het oliepeil van de auto en laat mogelijk de olie verversen. Daarnaast moet je de wisserbladen en het ruitenwisservloeistofpeil checken, net zoals de remmen en remblokken.

Autorijden Zeeland

Supercars Vlissingen – Runball Rally
Corona preventie – Boulevard Vlissingen afgesloten