Mooiste stranden in Zeeland

Wat zijn de mooiste stranden in Zeeland?

Nou, wat zal het zijn? Een zonsondergangwandeling over het goudgele zand van Cadzand? Wakker worden met uitzicht op het strand van Vlissingen? Een middagje chillen tussen de strandpaviljoens van Westenschouwen? Ontdek zelf waarom de uitgestrekte stranden van Zeeland tot de mooiste en schoonste van heel Nederland behoren. Met een kustlijn van 650 kilometer is het moeilijk om de mooiste stranden te kiezen aangezien ze zo gevarieerd zijn. Hier zijn desondanks alsnog enkele suggesties voor de mooiste, beste, gezelligste en meest bijzondere stranden van Zeeland die je stuk voor stuk kunt bezoeken in je huurauto van EasyTerra.

Het Zwin

Cadzand, de meest zuidelijke badplaats van Nederland, strekt zich uit over 11 kilometer zandstrand. Midden in de mooie Zeeuwse natuur met schorren, slikken en oeroude polders. Cadzand staat ook bekend om de miljoenen jaren oude haaientanden die daar zijn gevonden. Ze liggen daar gewoon te wachten om opgehaald te worden, een bijzonder souvenir. Een zeef, een emmer en een schep, meer heb je niet nodig voor urenlang strandplezier. Bij eb loop je vanaf het strand zo het natuurgebied het Zwin in. Blijf wandelen en je komt uit in de chique Belgische badplaats Knokke.

Domeinen 2

Het strand is hier meer een aanwinst voor dit prachtige stukje Zeeland. Het groen van de natuur overheerst, met lange wandelingen in het bos, met af en toe openingen langs de ongerepte kust. Het Domeinengebied omvat vier stranden op de landtong van Westenschouwen. Het strand Domeinen 2 biedt ruimte voor gezinnen en sportliefhebbers. Deze brede stranden bieden uitzicht over de Oosterscheldekering. De zee maakt deel uit van het beschermd natuurgebied Voordelta, rijk aan vogels, vissen en zeehonden.

Banjaardstrand

Het Banjaardstrand is geweldig voor gezinnen die hier eenvoudig kunnen komen als ze een auto hebben gehuurd via EasyTerra. Het drie kilometer lange strand staat bovendien al lang vermeld als een van de schoonste en beste stranden van Nederland. Het uitzicht is daarnaast typisch Zeeuws: achter je duinen, voor je de zee, en daar rechts van je zie je de glimmende stormvloedkering die hoog in de zon staat.

Berkenbos

De stranden van Oostkapelle zijn niet alleen mooi, ze behoren ook tot de schoonste exemplaren van Zeeland. En er zijn delen waar je het hele jaar door je hond mee kunt nemen, al moet het dier dan mogelijk wel aangelijnd zijn. Het strand van Berkenbos geldt immers niet voor niets als het meest hondvriendelijke strand van Walcheren. Het strandpaviljoen verkoopt zelfs hondenbier! Zo kunnen hondenbezitter en hond samen proosten met een biertje op het strand terwijl ze genieten van het uitzicht op de zee.

Breezand

Vrouwenpolder grenst aan natuurpark Oranjezon, het Veerse Meer en Breezand. Dit breedste strand van Zeeland is precies zoals Zeeland moet zijn. Wil je wat rust en stilte? Maak een strandwandeling tussen Vrouwenpolder en Oostkapelle. Het lijkt eindeloos en zelfs op de warmste zomerdag blijft het behoorlijk stil. Wil je wat actie zien? Loop in de tegenovergestelde richting. Je zult waarschijnlijk enkele kitesurfers zien paraderen met hun spullen op het water.

Zeeland vakantie

Cadzand
Breezand Vrouwenpolder