Groede uit de Kunst

By | 10 september 2023

Groede uit de Kunst 2023
Verleden week zondag hebben we het evenement Groede uit de Kunst bezocht. Het werd kennelijk voor de eerste keer georganiseerd en was erg leuk om mee te maken. Er was een kunstroute in het centrum, een kunstmarkt op het Marktplein en livemuziek naast de kerk.

huizen versierd in Groede, Zeeuws-Vlaanderen
Enkele huizen waren versierd met doeken, tezamen met het mooie weer droeg het bij aan een vrolijke stemming. Groede is een dorp dichtbij Breskens en geliefd bij toeristen en dagjesmensen om zijn marktplein. Er zijn enkele horecazaken met terrasjes en in de kerk is vaak een expositie te zien. Rondom het dorp liggen verscheidene campings en vakantieparken.

poezie straat Groede
De Molenstraat was veranderd in de Poƫziestraat waar borden op straat stonden met daarop gedichten. In de Molenstraat zijn bovendien twee winkels gevestigd die kunst verkopen. Ook waren er een aantal huizen open die deelnamen aan de kunstroute. In de Slijkstraat staat het heemmuseum Het Vlaemsche Erfgoed.

Groede kunst
In de kerk van Groede is vaak een expositie te zijn met verschillende kunstenaars. Soms is er de mogelijkheid om binnen wat de drinken en te zitten. Tijdens het evenement waren de terrasjes vol maar konden er gelukkig ook wat mensen zitten in de tuin van de kerk. Op het podium buiten was muziek. De band van 15.30 – 17.00 uur speelde oude covers van Status Quo, Deep Purple en Normaal en dat konden de aanwezigen best waarderen. Ook handig was de bierwagen op straat waar je tegen een gewone prijzen een drankje kon kopen. Kortom een leuke dag, wij hoop dat er volgend jaar weer een editie is.