Frisse lucht

By | 17 maart 2020

Fort Rammekens in Ritthem Vlissingen

Nu het coronavirus om zich heen grijpt en we meer thuis moeten zitten kan een strandwandeling een welkome afwisseling zijn. Op het strand is immers ruimte genoeg om veilig afstand te houden tot anderen. Wij bezochten de afgelopen dagen het Ritthemse Bos, Fort Rammekens (zie foto) en de Groene Boulevard van Vlissingen.

Naast het fort ligt een parkeerplaats en ook het naastgelegen strand trekt hondenliefhebbers. Fort Rammekens en het Ritthemse Bos zijn goed te bereiken met de fiets langs de Westerschelde. Ook interessant is een bezoek aan Park Toorenvliedt in Middelburg nabij Koudekerke.

strandhuisjes in opbouw zoutelande strand
Tractoren waren gisteren (17 maart 2020) bezig met het opbouwen van strandcabines op het strand van Zoutelande. Op de achtergrond is strandpaviljoen De Zeeuwse Rivièra te zien. Het was gisteren een prima dag om wat te wandelen op het uitgestrekte strand. In de Langstraat waren een paar marktkramen. Er waren weliswaar niet veel mensen maar de afstand van 1,5 meter van elkaar werd wel lastiger.

zoutelande wandelen op strand

kitesurfen zoutelande zeeland
Deze kitesurfer maakt nog even een praatje alvorens de zee in te gaan. In de duinen waren ook twee paragliders actief. Bij strandpaviljoen Valkenisse is een officieel vertrektpunt voor paragliding.

strandpaviljoen zoutelande groot valkenisse
Strandpaviljoens zijn uiteraard gesloten. Dat misten we wel, om even een sanitaire stop te maken.

Stedentrip Zeeland

Bunkermuseum Zoutelande
Uitzicht op de duinen van Zoutelande
Strandhotels Zeeland
Luxe hotels Zeeland
Domburg hotels en appartementen