Zeeuwse Veteranendag 2018

Zeeuwse veteranen op abdij Middelburg
Op 9 juni 2018 vond de jaarlijkse Zeeuwse Veteranendag plaats in Middelburg. De deelnemers verzamelden zich ’s ochtends op het abijjplein waarna tussen 12.00 – 13.30 uur de kransleggingen en een aantal toespraken volgden. Na 13.30 uur werd de parade opgesteld en om 14.00 uur was het vertrek. Eerst reden de motoren en voertuigen weg. De oudste veteranen vertrokken als laatste van het plein.

legervoertuig van UN
Je bent veteraan als je als Nederlands militair het Koninkrijk gediend hebt in oorlogsomstandigheden of op vredesmissies zoals in Afrika, Libanon, Irak, Afghanistan, Cambodja en voormalig Joegoslaviƫ. Opvallend is dat op de pagina van de Rijksoverheid, wie zijn veteraan, geen melding wordt gemaakt over de Korea oorlog.

veteranen op de Markt
De parade maakte een korte rondrit door het centrum en kwam daarna aan op de Markt. De voertuigen werden ordelijk neergezet en na een dankwoord werd de dag officieel afgesloten met het ontbinden van de eenheden. Het publiek kon zich toen tussen de voertuigen begeven. Om 15.15 uur was er een concert van de Fanfarekorps Bereden Wapens.
Stedentrip Middelburg

Middelburg hotelsKunst en cultuur in ZeelandKunst in Middelburg