Zeeuws Veilinghuis

Korendijk in Middelburg

Zeeuws Veilinghuis

Het Zeeuws Veilinghuis is gevestigd in Middelburg, de hoofdstad van de provincie Zeeland. Het veilinghuis organiseert regelmatig veilingen van diverse objecten, waaronder kunst, antiek, designmeubelen, sieraden en verzamelobjecten. Het veilinghuis is gespecialiseerd in schilderijen uit voormalig Nederlands Indië.

In het verleden zat het bedrijf een pand in de binnenstad maar het is destijds verhuisd naar een groter gebouw op de Kleverskerkseweg. Dit ligt op een industrieterrein aan de rand van de stad. De internationale stukken worden hier geveild. Men moet hierbij denken aan stukken van Escher, Indonesische schilderijen en Chinees porselein.

Dependance

Het veilinghuis heeft een dependance op de Korendijk in de binnenstad van Middelburg. Hier worden objecten stukken geveild die interessant zijn voor de Nederlandse markt, zoals antieke tegels, streeksieraden, zilver, keramiek, antiek glaswerk en schilderijen.

Verkoop je spullen

Het televisieprogramma Kunst en Kitsch is erg populair, Nederlanders houden van koopjes inslaan en voor goed geld verkopen 😉 Heb je ook spullen die je zou willen verkopen dan kan dit wellicht op het Zeeuws Veilinghuis. Je kan foto’s opsturen naar de website van het veilinghuis. Experts beoordelen dan of het een waardevol stuk is dat de moeite waard is om te veilen.

Op kantoor of aan huis
Mensen kunnen een afspraak maken om langs te komen in Middelburg of naar het innamekantoor in Amsterdam te gaan. Is het een belangrijk item dan kunnen medewerkers ook aan huis komen. Een koeriersdienst kan het object eventueel ophalen of bezorgen.

Commissie
De kosten bij verkoop zijn 20% van de hamerprijs. Als het object niet verkocht wordt, dan worden er geen kosten gerekend.

Kijkdagen

Er zijn regelmatig kijkdagen in het Zeeuws Veilinghuis. Voor de juiste data kan men het best de agenda raadplegen.

Kopen

Als je interesse hebt om iets te kopen dan wordt een bezoek op de kijkdag aangeraden. Voordat het object in veiling gaat is het te zien in de catalogus en op de kijkdag. Bieden kan in de zaal, via het internet of per telefoon. De veilingkosten (opgeld) bedragen 28% van de hamerprijs. Bij objecten boven de 3000 euro dient ook een volgrechtvergoeding betaald te worden.

Kunst

Kunst en cultuur Zeeland
Zeeuws Museum