Busstation Middelburg

By | 2 december 2015

bussen naar dorpen op Walcheren
busstation Middelburg

busstation Middelburg

Het busstation ligt naast het treinstation van Middelburg. De vervoersmaatschappij heet Connexxion. Op Walcheren zijn geen treinen die naar de dorpen aan de kust gaan (Domburg, Zoutelande, Oostkapelle). De dorpen zijn goed bereikbaar met de openbare bus die overdags gemiddeld twee keer per uur vertrekt. Van Middelburg naar Domburg, Oostkapelle of Zoutelande is ongeveer 30 minuten rijden: ticketprijs is tussen de €2.40 – €2.90. Op het station zijn overkapte zitbanken. Er is geen binnenruimte. Reizigers kunnen bij slecht weer meestal in de stationsrestauratie terecht in het stationsgebouw.

bus naar Oost-Souburg
Connexxion heeft het aantal buslijnen sinds begin 2015 wel versoberd. Bijvoorbeeld op lijn 57 Middelburg – Vlissingen reden twee bussen per uur van het busstation door Oost-Souburg. Nu is dit nog maar een bus per uur. Buslijn 58 stopt bij de halte in West-Souburg en rijdt dan via Papegaaienburg, Bossenburg naar het Scheldeplein en vervolgens naar het treinstation in Vlissingen.
bussen staan te wachten op station

ligging busstation
Ligging van beide stations is naast het Kanaal van Walcheren. Om het centrum te bereiken dient men de stationsbrug over te steken. Het is 10 minuten lopen naar de Markt of het abdijcomplex. Het stadskantoor (stadhuis) van Middelburg ligt aan het kanaal een paar minuten lopen van het busstation. Er is tevens een treintaxi/taxistandplaats.

buslijnen:
– lijn 10: Terneuzen busstation (via Kloosterzande)
– lijn 10: Hulst (via Kloosterzande)
– lijn 50: Gent Zuid
– lijn 52: Domburg, Oostkapelle
– lijn 53: Zoutelande, Domburg
– lijn 56: Vlissingen NS treinstation
– lijn 57: Vlissingen Scheldeplein
– lijn 58: Vlissingen Scheldeplein, Vlissingen Veerhaven
– lijn 65: Middelburg ROC
– lijn 133: Renesse, Zierikzee, Oude TongeGeef een antwoord