Buskaartje kopen Connexxion – wat duur

Buskaartje kopen Connexxion? Als je bijna nooit met de bus reist check dan eerst de prijzen en de route. Moet je overstappen en daarna weer verder met een nieuwe rit? Heb je geen ov-kaart of reis je buiten de daluren? Wij gingen begin december 2021 een keer met de bus mee en schrokken van de hoge prijzen. Van Oost-Souburg (halte Karolingenburgh) naar Paauwenburg bleek 2 x 3,10 euro te kosten! Voor een enkele reis notabene.

Dure Tijdskaartjes

De aanleiding van de busrit was dat mijn moeder een boosterprik kon halen in Paauwenburg. Ik dacht, we gaan even met de bus. Deze stopt dichtbij haar huis en van de Gerbrandystraat naar de locatie van de boosterprik (Alexander Gogelweg 57) is niet ver lopen. De enkele rit naar Vlissingen bleek 3,10 euro te kosten afgerekend met PIN (ik zelf heb een ov-kaart).

Op het Scheldeplein moesten we er uit want de bus reed wel door maar gaat na het ziekenhuis richting Bloemenlaan en daarna via de brug bij West-Souburg naar Middelburg. De bus naar Paauwenburg/Koudekerke bleek een andere buslijn te zijn en hierop moesten we 14 minuten wachten. De bus was ook nog eens bijna 10 minuten te laat en dat met koud winderig weer.

Vervolgens weer 3,10 euro betaald voor het ritje Scheldeplein – Paauwenburg. Ik heb het later nog eens opgezocht: Connexxion heeft dure tijdskaartjes die 15, 30, 60 of 90 minuten geldig zijn. Het buskaartje van 60 minuten kost 9,50 euro. Ik ben voorlopig weer even klaar met de bus.

Senioren – goedkoop reizen met abonnement

Reizigers van 65 jaar en ouder kunnen wel goedkoop reizen als ze een Dal Vrij 65+ Zeeland/HWGO abonnement aanschaffen. Dit vrij-reizen abonnement wordt op de ov-chipkaart geladen en kost vanaf 70 euro per jaar. Een mevrouw in de bus vertelde mij dat ze 82 euro had betaald voor een heel jaar. Je mag met dit 65+ abonnement niet voor 9 uur ’s morgens reizen want anders moet je bijbetalen.
Vervoer Zeeland

Busstation WST Terneuzen
Laadpalen Zeeland