Bouw Vlissingen

By | 1 maart 2021

lange zelke vlissingen zonder kap
Het is wel even wennen: de Lange Zelke zonder stalen buizenframe en glazen kap. Hiermee kwam de gemeente Vlissingen tegemoet aan de wensen van de ondernemers en de bewoners die van de grote kap af wilden. Ik heb geen idee hoelang het gevaarte er heeft gehangen maar het moet enkele tientallen jaren zijn.

lange zelke vlissingen 2020 december
Zo zag de Lange Zelke er uit in december 2020. De straat wordt nu gerenoveerd. De gemeente heeft er 750.000 euro voor uitgetrokken om nieuwe bestrating en beplanting aan te leggen. Als straks de winkels weer open gaan en er weer publiek door de Lange Zelke wandelt zal de aanblik er een stuk beter uitzien. Het viel me wel op dat er best wat winkels leegstaan in het centrum van Vlissingen. Hopelijk dat er een paar goede publiekstrekkers bij komen. Het aanbod is ook best verschraald. Zeker als je het vergelijkt met de binnenstad van Middelburg.

De Kop van het Dok
Kop van het Dok is een woonproject van WVO Zorg. De oplevering is halverwege 2022. Er worden 3 woontorens gerealiseerd met in totaal 182 appartementen. Op de foto is links parkeergarage Scheldeplein te zien en rechts staat het gebouw van verzorgingstehuis Scheldehof.

De namen van de woontorens zijn Dok I, Dok II en Dok III. De middelste toren (Dok II) die over het Dok heen kijkt is het meest gewild. Bijna alle appartementen in deze woontoren zijn verkocht. Dok III heeft nog volop keus. De koopprijzen van Dok III liggen tussen de 301.000 – 401.000 euro. Dok I is de woontoren die straks naast verzorgingstehuis Scheldehof komt te staan en waar men een (senioren)appartement kan huren. Een galerij zal de woontoren met Scheldehof verbinden. Bewoners kunnen straks eenvoudig naar Scheldehof lopen om van de faciliteiten gebruik te maken.

Scheldekwartier
De vaart zit er goed in. Rechts op de achtergrond zijn appartementen in aanbouw van project De Ketelmakerij. Andere aansprekende projecten in het Scheldekwartier zijn de verbouwing van de voormalige Timmerfabriek tot hotel en de bouw van de 97 meter hoge Zeelandtoren.

Vlissingen stedentrip

Vlissingen dagje uit
Appartement Vlissingen
Goedkope hotels Vlissingen