Biggekerke

By | 11 november 2015

[one_half]biggekerke walcheren[/one_half]
[one_half_last]Biggekerke is een dorpje op Walcheren in de provincie Zeeland. Tot 1966 was het dorp een zelfstandige gemeente. Thans behoort het tot de gemeente Veere. De afstand tot Middelburg en Vlissingen is 7 km. Naar de kust is ongeveer 2 km. Biggekerke heeft ongeveer 900 inwoners. Het woord ‘Bigge’ slaat niet op biggen/varkens maar stamt waarschijnlijk af van een naam (Begga, Bigwald, Bighart) uit de Late Middeleeuwen.
[/one_half_last]

[one_half]molen in biggekerke [/one_half]
[one_half_last]attracties
Twee lokale attracties zijn de kerk op het dorpsplein en de Brasser windmolen net buiten het dorp. De familie Brasser bemant de molen al honderdvijftig jaar. Op het terrein bij de molen is tevens een hobbyvoederzaak waar dierenvoedsel en molenproducten worden verkocht.[/one_half_last]minicamping, hotels en B&B

Kamperen op de boerderij is populair in Biggekerke. Er zijn wel 10 minicampings rond het dorp. De minicampings zijn veelal te boeken door direct contact op te nemen met de boerderij. Een aantal uitstekend aangeschreven bed & breakfasts zijn te vinden in Middelburg en Veere. Vaak zijn dit monumentale huizen met zeer verzorgde kamers (met ontbijt). Zoutelande ligt slechts twee kilometer verderop aan de kust en heeft diverse hotel accommodaties.

algemene informatie
– treinstation is in Middelburg (8km)
– bus maatschappij: Connexxion
– bus nr.53 gaat van Middelburg naar Domburg
– Huisarts Huisman, Martinus Nijhoffstraat
– Ziekenhuis Walcheren, Koudekerkseweg 88, Vlissingen

Vakantie Zeeland

hotel boulevard Vlissingen
Bed en breakfast Vlissingen
Luxe hotels Zeeland
Hotels aan zee
Westduin strandhotel
Dishoek hotels