Betalen met creditcard in Zeeland

hotel de distel in zoutelande

Toerisme in Zeeland

De Provinciale Zeeuwse Courant publiceerde op 4 april een artikel over het toerisme naar Zeeland. Volgens cijfers van het CBS trok de provincie Zeeland voor het eerst meer buitenlandse gasten in 2017 dan Nederlandse bezoekers. In 2017 waren er 2.431.000 bezoekers in Zeeland. Een nipte meerderheid van 1.218.000 mensen kwam uit het buitenland. De groei is toe te schrijven aan de komst van meer Duitse toeristen naar Zeeland. Nederlanders en Belgen kwamen juist minder op bezoek.

Accommodatie boeken

Het aantal bungalowparken is in Zeeland flink gegroeid. Dit is goed te merken aan het aantal overnachtingen. Het hotelbezoek groeide licht. Het aantal binnenlandse kampeerders naar Zeeland daalde iets. Nederlanders betalen doorgaans op straat met PIN of met cash. Als we iets online kopen dan betaalt 57% van de mensen met IDEAL en 12% met de creditcard. Er zijn geen exacte cijfers te geven over het betalen met creditcard in Zeeland maar deze zullen vermoedelijk niet veel afwijken van het landelijk gemiddelde.

Creditcard gebruiken

Er zijn al diverse onderzoeken geweest naar het creditcard gebruik in Nederland. De conclusie is steeds hetzelfde: Nederlanders gebruiken een creditcard alleen als het niet anders kan. Veel Nederlanders denken bij een creditcard aan schuld opbouwen. Ook winkeliers zijn er niet happig op vanwege de hogere transactiekosten. Toch hebben meer dan 6 miljoen Nederlanders wel een creditcard in hun portemonnee. Buiten Europa ontkom je bijna niet aan een creditcard. Hotels en autoverhuurbedrijven willen een garantie hebben dat je komt. Als je bij Booking een hotel in Zeeland reserveert dan heb je een creditcard nodig.

Visacard en Mastercard

VISA en Mastercard zijn de belangrijkste creditcardmaatschappijen in de wereld. Als je een bankrekening in Nederland hebt dan krijg je meestal een creditcard van de bank. ING heeft een samenwerking met Mastercard. Een gewone creditcard heeft een bestedingslimiet van 5000 euro. De duurste Platinumcard heeft een limiet van 20.000 euro. Gebruikt je een creditcard in Zeeland om een accommodatie te betalen? Dan hoeft men dit niet in een keer terug te betalen. Men kan de rekening maandelijks aflossen met 5% van de uitstaande schuld.

Prepaid card

Een prepaid card is iets duurder in gebruik dan een gewone creditcard maar heeft een belangrijk voordeel. Men kan het saldo op de prepaid card zelf bepalen door geld over te boeken van de bankrekening. Raakt men de prepaid card kwijt of bij frauduleus gebruik kan er nooit meer afgehaald worden dan het saldo. Er zijn diverse prepaid cards op het internet te koop maar de meesten hebben hoge (verborgen) kosten. Het veiligst zijn de prepaid cards van Mastercard en Visacard.