Porsche Panamera 4S

Porsche Panamera 4S in Vlissingen

Porsche Panamera

De Porsche Panamera is een luxe auto van het Duitse automerk Porsche. De naam ‘Panamera’ komt van de Carrera Panamericana autorace. Dit was een van de meest beroemde, uitdagende en dodelijke races in de geschiedenis van de autosport, die plaatsvond in Mexico in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Net als de andere modelnamen van Porsche zoals de Carrera en de Targa, verwijst de Panamera dus naar een bepaald aspect van de autosportgeschiedenis.

Porsche Panamera 4S Modellen en Typen

De Panamera-reeks bestaat uit een breed scala aan modellen en typen, elk met zijn eigen unieke kenmerken en voordelen. Een van de meest opvallende modellen in deze serie is de Panamera 4S.

De Porsche Panamera 4S is een vierdeurs sportwagen die combineert het beste van twee werelden: het comfort en de ruimte van een luxe sedan met de snelheid en wendbaarheid van een sportwagen. Hij is verkrijgbaar als sedan, sport turismo (een sportieve stationwagon) en als executive, een variant met verlengde wielbasis voor meer comfort op de achterbank. Het gewicht van de sportauto op de foto is 2300 kg.

Panamera 4S in Vlissingen

Motor en prestaties

De Panamera 4S wordt aangedreven door een 2.9-liter V6 twin-turbo motor. Het produceert 440 pk en 550 Nm koppel. Met de standaard 8-traps PDK-transmissie kan de auto in 4,2 seconden van 0-100 km/u gaan. De topsnelheid is 289 km/u. Dankzij de vierwielaandrijving is de tractie en stabiliteit uitstekend, wat bijdraagt aan de sportieve rijervaring. De consumentenadviesprijs voor een nieuwe auto is 175.400 euro.

E-Hybrid

Het model is een E-Hybrid. Als zijn accu opgeladen is dan de auto 35 km elektrisch rijden. Dat lijkt niet veel maar door steeds kleine stukjes elektrisch te rijden (en daarna onderweg weer op te laden) wordt er op de benzinekosten behoorlijk bespaard.

Tweedehands Porsche

Het Porsche Centrum Amsterdam verkoopt ook ‘approved occasions’. Wat opvalt is dat er nogal wat E-hybrid modellen tussen staan. Een e-hybrid met bijna 89.000 km op de teller kost ruim 94.000 euro. De BTW is bij die auto aftrekbaar.

Supercars Zeeland & oldtimers

Supercars Vlissingen – Runball Rally
Lamborghini supercar
Porsche 992 Carrera
Mercedes-AMG GT
Aston Martin Superleggera Middelburg
Laadpalen elektrische auto Zeeland