Elektrische scooters

elektrische scooters in veere
Elektrische scooters op het Oranjeplein in Veere. Dit jaar verhoogde de gemeente Veere de parkeertarieven. De duurste parkeerplekken kosten nu 5,20 euro per uur (zoals op het Oranjeplein). Het gevolg is dat veel auto’s uitgeweken zijn naar goedkopere parkeerterreinen aan de rand van het dorp. Het parkeer gedeelte voor de fietsers op het plein is nu uitgebreid met een gedeelte waar normaal auto’s parkeerden.

Elektrische scooter

Een aantal jaren geleden zag je amper een elektrische scooter op de weg maar dat is de laatste tijd erg veranderd. Vooral het chopper model op de foto is vaak te zien. De scooter ziet er ook best leuk uit en is te huur bij diverse fiets- en scooterbedrijven. De gewone prijs is ongeveer 40 euro voor 4 uur of 65 euro voor een hele dag. Soms zijn er aanbiedingen dat je ze voor de helft van de prijs kan huren. Als je googelt naar ‘elektrische scooter kopen’ dan valt op dat er behoorlijk wat keus is en dat de prijzen enorm gezakt zijn. Een paar jaar geleden was er nauwelijks keus en betaalde je minimaal 3000 euro voor een elektrische scooter maar nu kun je ze al kopen van 1299 euro.

Lithium accu & loodaccu
Mocht je overwegen om een elektrische scooter te kopen dan moet je vooral letten op de accu. Zit er een lithium accu of een loodaccu in? Een lithium accu gaat namelijk 3 tot 5 keer langer mee dan een loodaccu. Bovendien kun je er langer mee rijden (actieradius) en is de kans op beschadiging tijdens het opladen veel kleiner. Kortom een lithium accu is veruit het best. De goedkoopste loodaccu is er vanaf enkele tientjes terwijl de krachtigste lithium accu wel 600 euro kan kosten.

Scooter opladen
Anders dan elektrische auto’s worden e-scooters opgeladen via het normale stopcontact. Op het Oranjeplein in Veere staat een laadpaal voor elektrische auto’s.

Tags: elektrische scooter, kopen, huren, opladen, Veere, auto Zeeland, Tesla chargers, laadpalen Walcheren, Ladestation Elektroauto, ƶffentlichen Ladestationen