Met de auto door Zeeland

zeeuws-vlaanderen, foto van Hansiline via Pixabay

Met de auto door Zeeland: mis dit niet!

Indien je van plan bent om naar Zeeland te gaan, voor een weekend of een week, dan kun je met de auto ongelooflijk veel zien en ontdekken. Zeeland is zoveel meer dan alleen water. Je kunt vooraf je route uitstippelen, de Strijd tegen het water-route rijden of op de bonnefooi op pad gaan. Wat je ook kiest: Zeeland zal je geen moment vervelen. We willen graag onze roadtrip-tips met je delen.

Tip #1: Neeltje Jans

Het leukste van Zeeland met de auto bezoeken is om van eiland naar eiland te rijden en te genieten van de uitgestrektheid en de waterkeringen. De Oosterscheldekering en Neeltje Jans mag je daarbij niet overslaan. Rijd niet alleen over de Oosterscheldekering heen, maar stop ook zeker op werkeiland Neeltje Jans. Hier is een informatiecentrum geopend dat je alles laat zien over de watersnoodramp en de bouw van de deltawerken.

Tip #2: De leukste steden

Je moet toch af en toe stoppen voor een overnachting en wat eten, dus waarom niet stoppen in een van de authentieke Zeeuwse steden? Middelburg, Terneuzen, Vlissingen en Goes zijn de grootste ‘steden’ van Zeeland. Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en er zijn allerlei leuke activiteiten om te doen of je kunt er genieten van de historische plekken en architectuur. Vanuit Vlissingen loop je heerlijk de boulevard en het strand op.

Tip #3: Terra Maris, Tuin Fort den Haak, een Zeehondensafari

Ook de kleinere dorpen hebben veel moois te bieden. In Oostkapelle vind je Terra Maris waar je alles kunt leren over hoe het Zeeuwse landschap is ontstaan. In Vrouwenpolder kun je Tuin Fort den Haak bezoeken. Deze subtropische tuin is niet typisch Zeeuws, maar heerlijk om rond te wandelen. Voor Zeeuws wildlife ga je vanaf Zierikzee, Kamperland en St. Annaland op een zeehondensafari met de boot. Verlaat Zeeland niet zonder bij de lokale bakker een Zeeuwse bolus geproefd te hebben.

Tip #4: Stoomtrein van Borssele naar Goes

Zet je auto in Borsele en neem de stoomtrein naar Goes. Als je veel tijd in de auto doorbrengt, is het fijn om eens in een treintje te stappen. Deze authentieke trein rijdt op een rustig tempo door het Zeeuwse landschap en onderweg stop het op allerlei stations, elk met een andere sfeer. Na een wandeling en een lunch door Goes stap je weer op en brengt de trein je terug naar de auto in Borsele. Vanuit Kwadendamme kun je zelfs verder met de paardentram.

Met de auto op vakantie, denk dan hieraan

Ga je met de auto op pad, zorg altijd dat de auto technisch in orde is. Kijk even na of je eventueel een extra bestuurder op de polis van de verzekering auto hebt staan, zodat je om en om kunt rijden en genieten van het Zeeuwse landschap. Neem zeker een picknickkleed, een verrekijker en voldoende water mee voor onderweg.