Goedkope elektrische auto

elektrische auto opladen op Vrijburg
Wie op zoek is naar een goedkope elektrische auto komt al snel uit bij het merk Skoda CITIGO ͤ iV, SEAT Mii electric en de Volskwagen e-Up!. De goedkope modellen zijn soms wel tijdelijk uitverkocht.

Skoda

Op de website van Skoda is de allergoedkoopste prijs 16.750 euro! Dit blijkt echter inclusief de 4000 euro subsidie te zijn vanuit de overheid die tot 29 oktober 2020 aangevraagd kon worden. Zou dit de prijs dan 4000 euro duurder maken? Het subsidiepotje voor 2020 is al leeg en aanvragen voor 2021 komen op een wachtlijst. Skoda werkt samen met mobiliteitsplatform Shuttel. Zij helpen je met het installeren van het thuislaadpunt. Woon je in een appartementengebouw of huurwoning dan zal je vooraf toestemming moeten krijgen om het laadpunt te installeren. Een Skoda kan thuis volledig opgeladen worden in 5,5 uur tijd.

Subsidie elektrische auto tweedehands

De overheid geeft 2000 euro subsidie bij de aankoop van een tweedehands elektrische auto. Hier is nog subsidie over. Een 2ehands elektrische auto is steeds meer in trek. Volgens cijfers van databedrijf VWE Automotive werden er 7300 tweedehands elektrische auto’s verkocht in de eerste helft van 2020. Vergeleken met verleden jaar is dat een verdubbeling. De lithiumbatterij van de elektrische auto verslijt weliswaar maar kan na jarenlang gebruik toch nog voor 80% opgeladen worden. Omdat het netwerk van laadpalen in rap tempo wordt uitgebreid is er straks altijd een openbaar laadpunt in de buurt. Nederland doet het internationaal erg goed bij de aanleg van publieke laadpalen. Populaire 2ehands elektrische auto’s zijn de Renault Zoe en de Tesla S.

Oplaadpunten in Zeeland

Laad je op bij een snellader op de openbare weg dan kan de laadtijd minder dan een half uur zijn. De auto is dan niet volledig opgeladen. Fastned heeft snelladers aan beide zijden van de A58 snelweg tussen Middelburg en Goes. Ook zijn er 2 snelladers op het fast food plein in Goes en staan er snelladers in Middelburg. Voor het Van der Valk Hotel in Middelburg staat een Tesla laadstation met 8 Tesla snelladers van 250 kW.

Spuikom Vlissingen (boulevard/bioscoop/centrum, 3 laadpalen)
Tesla chargers Zeeland (voor gasten van accommodaties)
Oplaadpunten Zeeland (publieke laadpalen in centrum)