Autocheck

autodealer

Meer nieuwe auto’s verkocht

In het eerste halfjaar van 2017 is de markt voor nieuwe auto’s flink aangetrokken. Volgens cijfers van de brancheverenigingen werden er bijna 17% meer nieuwe auto’s verkocht dan in dezelfde periode van 2016. Hoewel dit erg positief klinkt valt het in de praktijk wel mee. Ook de zakelijke verkopen zijn in deze verkoopcijfers meegerekend. Bovendien was 2016 het slechtste jaar over een periode van 10 jaar wat betreft de autoverkoop van nieuwe auto’s. Dit jaar is dan eindelijk de kentering ingezet.

Tweedehands auto kopen

Occasions zijn veruit favoriet bij de Nederlander. In de eerste helft van 2016 werden maar liefst 990.000 tweedehands personenauto’s verkocht. Dit was het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De voordelen van een tweedehands auto zijn duidelijk: je bespaart erg veel geld t.o.v een nieuwe auto. Waar koop je het best een 2e hands auto? Wil je zo min mogelijk risico lopen dan koop je bij een autodealer die bij de BOVAG is aangesloten. Een gebruikte auto met een aanschafwaarde van 4500 euro en hoger heeft minimaal 6 maanden garantie. Natuurlijk wil de autodealer er ook aan verdienen dus dit is niet de goedkoopste keus.

Autocheck

De laagste prijs voor een gebruikte auto krijg je bij een particulier. Echter de risico’s zijn hier het hoogst dus je moet goed voorbereid zijn. Van tevoren check je eerst de koerslijsten die op het internet staan. Een online waardebepaling is een goede indicatie wat de auto waard is. Er zijn nog een aantal dingen die jezelf kunt doen. Een autocheck is een andere handige tool die laat zien of alles wel klopt wat de verkoper zegt. Met een autocheck wordt de tellerstand gecontroleerd, de mogelijke schades, de eigenaren en of het voertuig niet afkomstig is van diefstal. Met deze tools krijg je een beter inzicht in de waarde van de auto en versterk je je onderhandelingspositie. Een miskoop kan veel geld kosten. De uurtarieven van merkdealers liggen gemiddeld rond de €75-100. De lokale garage is goedkoper maar heeft lang niet altijd alle kennis in huis bij reparaties.

Autokeuring vakantie

Wil je de risico’s zoveel mogelijk uitbannen dan is een totaalkeuring van de ANWB de beste keus. De hele auto wordt nagelopen en er wordt een rapportage van gemaakt. De kosten voor deze autokeuring bedragen doorgaans tussen de €161-€189 voor leden. Niet iedereen zal dit voor een gebruikte auto over hebben. Als je een grote vakantiereis wilt maken dan is een onderhoudsbeurt voor de auto een prima voorbereiding. Pech is nooit uit te sluiten maar een onderhoudsbeurt verkleint wel de kans op autopech tijdens je reis in Europa. Een goede onderhoudsbeurt voor de auto kun je doen bij KwikFit die samenwerkt met de ANWB. Een grote beurt die de auto op 95 punten controleert kost €152.

Pechhulp

De ANWB krijgt dagelijks 3000 meldingen binnen van mensen die pech hebben met hun auto. Ben je geen lid dan kun je ter plekke lid worden tegen meerkosten. Een standaard lidmaatschap inclusief wegenwacht voor de auto in de eigen woonplaats kost €121. De ANWB heeft niet meer het monopolie op pechhulp. Zo kun je een beroep doen op wel 7 verzekeraars met pechhulp. Allsecur Pechhulp on demand rekent €65 om de auto weer te laten starten en €90 voor een reparatie ter plaatse. Route Mobil kost €114 per jaar. De goedkoopste keus voor pechhulp tijdens je vakantie in Europa lijkt Allianz Global Assistance te zijn met €88.

Schadeauto
De goedkoopste tweedehands auto is een schadeauto. Het spreekt voor zich dat je handig bent in autotechniek als je er een wilt kopen. Het adres voor een schadeauto is een autodemontagebedrijf. Zij verkopen ook onderdelen en banden.

Tags: autocheck, tweedehands auto kopen, kenteken, gebruikte auto, schadeauto, 2e hands auto, kenteken, check, Anwb, auto, RDW, kentekencheck

evenementen Zeeland, auto Zeeland, parkeren Vlissingen, parkeren Middelburg, oplaadpunten Zeeland