Top 10 bezienswaardigheden

windmolens in kinderdijk zuid-holland
Wie kent ze niet: de top 10 lijstjes die over duizenden onderwerpen gaan. Wat zijn de belangrijkste attracties in Zeeland en wat is de top 10 bezienswaardigheden in Nederland? Er is zelfs een lijstje met bekendste bruggen.

Top 10 bruggen

In de Top 10 Bekendste Bruggen in Nederland staan vast een aantal bruggen die u kent. Op nummer een staat de Erasmusbrug in Rotterdam. De brug werd in 1996 geopend en wordt ook wel de Zwaan genoemd door zijn kenmerkende constructie. De historische Magere Brug is ook erg bekend en staat in Amsterdam centrum. Veel toeristen komen er een kijkje nemen. Op nummer drie en vier staan twee boogbruggen: de Van Brienenoordbrug en de Waalbrug. In de Top 10 van bekende bruggen staat ook de Zeelandbrug die over de Oosterschelde loopt en 5 kilometer lang is. De drie Moerdijkbruggen staan op nummer 9. Er is een spoorbrug, verkeersbrug en een HSL-brug voor de hogesnelheidstrein.

Attracties Zeeland

Zeeland is niet de kleinste provincie van Nederland maar heeft wel het minste aantal inwoners (381.000). In vergelijking met de andere provincies heeft het een wat kleiner vrijetijdsaanbod. De grootste stad is de gemeente Terneuzen met 55.000 inwoners. In de top 10 van een Amerikaanse reviewsite staat de boulevard van Vlissingen bovenaan als naar het aantal reviews wordt gekeken (278) gevolgd door de Deltawerken Oosterschelde (259) en het stadhuis op de Markt in Middelburg. Andere attracties die het goed doen in Zeeland zijn de Plompetoren in Burgh-Haamstede en de stadshaven van Goes. De Oosterschelde werd in 2002 opgericht en is het grootste nationaal park van Nederland met 370 km².

Top 10 bezienswaardigheden

Wat zijn de top 10 bezienswaardigheden in Nederland? Alletop10lijstjes.nl heeft een leuk overzicht samengesteld. Op nummer 1 staan de Amsterdamse grachten. Onze hoofdstad trekt steeds meer buitenlandse toeristen. In 2017 kwamen bijna 18 miljoen buitenlanders naar Nederland. Een flink deel bezoekt Amsterdam. Een wandeling aan de grachten staat daarom op nummer een.

Amsterdam museum

In de de top 10 van bezienswaardigheden staan steevast het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Anne Frank Huis die tussen de 1 en 2 miljoen bezoekers trekken. Het vernieuwde Rijksmuseum ontvangt de meeste bezoekers. Het museum heeft een grote collectie schilderijen van Rembrandt waaronder het wereldberoemde schilderij de Nachtwacht. Van Gogh spreekt ook veel mensen aan. Vooral bezoekers uit Azie weten de weg te vinden naar het Van Gogh Museum. Anne Frank is een legende wereldwijd met haar dagboek over de Tweede Wereldoorlog. Bezoekers staan buiten in de rij om het huis te kunnen betreden waar Anne zich verstopt hield voor de Duitse soldaten.

Keukenhof

Op nummer twee staat de Keukenhof in Lisse. Het park is 32 hectare groot en er staan 7 miljoen bloembollen in de grond. Hoewel de nationale bloementuin slechts twee maanden open is trekt de Keukenhof een miljoen bezoekers. Nederlanders houden van bloemen en gaan er ook graag naar toe. In Zeeland zijn georganiseerde busreizen te boeken naar de Keukenhof. De NS biedt speciale arrangementen aan naar Lisse. De openingstijden voor volgend jaar zijn van 21 maart t/m 19 mei 2019.

Hoge Veluwe Nationaal Park

Het bekendste natuurgebied van Nederland is de Hoge Veluwe. Het staat op drie in de top 10 bezienswaardigheden in Nederland. Hoge Veluwe Nationaal Park is 55 km² groot en populair bij de Nederlandse toerist. Er zijn veel campings en vakantiehuizen rondom de Hoge Veluwe. Belangrijkste activiteiten in het park zijn wandelen en fietsen. Ook het bekende Kröller Müller Museum ligt centraal op de Hoge Veluwe. In dit museum voor de moderne kunst is de op één na grootste verzameling van Van Gogh schilderijen te vinden. De beeldentuin met 160 beelden is een van de grootsten in Europa.

De windmolens in Kinderdijk

De houten molens in Kinderdijk zijn een begrip buiten Nederland. Ze staan sinds 1997 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Kinderdijk ligt in de Alblasserwaard in de provincie Zuid-Holland. De windmolens van Kinderdijk staan aan het water. De weg die langs het water loopt is gewoon toegankelijk en hiervoor is geen entree verschuldigd. Je hebt een ticket nodig als je een van de museummolens wilt bezoeken of wilt meevaren op de rondvaartboot. Wij bezochten Kinderdijk twee jaar geleden op een zonnige dag in maart. Het was niet druk en we konden die dag mooie foto’s maken. In de zomer brengen veel buitenlandse toeristen een bezoek aan Kinderdijk.

Deltawerken

Op nummer 9 van Top 10 bezienswaardigheden in Nederland staat de Deltawerken. Na de watersnoodramp in 1953 werden de Deltawerken aangelegd. In de Oosterschelde is een stormvloedkering gebouwd met schuifdeuren wat in die tijd uniek was. Naast de stormvloedkering ligt het voormalig werkeiland Neeltje Jans dat veranderd werd in een informatie- en attractiepark. Er is een waterpark met het grootste zeeaquarium van Zeeland en shows met zeehonden. Het hoogtepunt is het zwemmen met zeeleeuwen. Onder begeleiding van een zeeleeuwentrainer mag men in een bassin met zeeleeuwen zwemmen. Men krijgt een wetsuit aan en mag de dieren aanraken en door een hoepel laten springen. Een fotograaf maakt er tegelijkertijd foto’s van. Kinderen van 8-10 jaar moeten begeleid worden door een volwassene. Kosten voor dit bijzondere uitje zijn 55 euro per persoon. Bent u in Zeeland op vakantie dan is een bezoek aan Neeltje Jans zeker de moeite waard.