Squid Game Rotterdam

Squid Game Rotterdam 2021
Squid Game is een Koreaanse serie die razend populair is op Netflix. Deelnemers aan het spel in de film zijn mensen met schulden die dringend om geld zitten verlegen. Aangetrokken door de hoge prijs van 33 miljoen euro doen honderden mensen mee. De inzet is hun eigen leven! Verliezers worden namelijk doodgeschoten door bewakers in rode pakken. De leeftijdsgrens om te kijken is daarom 16 jaar. Om Netflix te promoten werd Squid Game een beetje nagespeeld in Maastricht en Rotterdam. De deelnemers op straat moesten eigenlijk ook 16 jaar zijn maar in de praktijk deden ook veel kinderen mee.


Het eerste spel op televisie was met een grote pop die een Koreaanse tekst opzegt en met de rug naar de deelnemers staat. De deelnemers in de film moeten naar de pop toe rennen zolang ze zich niet heeft omdraait. Wanneer ze wel was omgedraaid dan moest iedereen doodstil staan. Iedereen die op dat moment bewoog of niet stil stond werd vervolgens neergeschoten door de pop. Een aanzienlijk deel van de deelnemers werd uitgeschakeld in het eerste spel. Het laatste (beslissende) spel was het inktvisspel (Squid Game)tussen de laatste twee deelnemers. Slechts een deelnemer mocht blijven leven. Deze laatste persoon kreeg het enorme geldbedrag. Deelnemers in Rotterdam die bewogen moesten het spel verlaten. De prijs in Rotterdam was een doos met daarin een paar goodies.

squid game pop
De pop op televisie was een stuk groter maar die in Rotterdam was groot genoeg om de aandacht te trekken. Squid Game Rotterdam vond plaats op het Eendrachtsplein op zondag 17 oktober. Om 12.00 uur (toen wij er waren) was het nog niet zo druk maar de rij om mee te doen was een paar uur later wel heel lang geworden. Op televisie gaat het er erg heftig aan toe maar in Rotterdam was de sfeer gelukkig gemoedelijk. In Nederland hebben we ook een spel dat veel lijkt op de game met de pop: ‘Annemaria koekoek‘.

Zeeland stedentrip

Hotels met laadpaal elektrische auto
Appartementen Domburg
Atlantikwall Walcheren