Kinderdijk molens

molens van kinderdijk, picture made by BoJin
Wij hebben in maart 2016 de molens van Kinderdijk bezocht. De drukte viel toen mee. De auto parkeerden we langs de kant van de weg in de buurt van de molens. Het pad langs het kanaal is vrij toegankelijk.

kinderdijk molens
De 19 molens in Kinderdijk staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De attractie trekt veel buitenlandse bezoekers.

kinderdijk en rondvaartboot
Wandelen langs de molens is gratis. Een aantal molens zijn van binnen te bezoeken. Hier wordt wel een entree voor gevraagd. Ook kun je met een rondvaartboot langs de molens van Kinderdijk varen. Een ticket voor een bezoek aan twee molens en een rondvaart kost 19 euro voor volwassenen.

Oranjemolen Vlissingen

In Vlissingen is de Oranjemolen erg bekend. De molen staat op de zeedijk en kijkt uit over de Westerschelde. Iedere vrijdag(middag) is de molen gratis toegankelijk. Je kunt dan de gehele molen bekijken en met de trap en ladder naar boven klimmen. Bovendien kun je buiten op het balkon staan en van het uitzicht genieten. De Oranjemolen is zeker een bezoek waard en ook erg leuk voor kinderen. Vlak voor de molen is een bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Deze bunker is gerestaureerd en af toe geopend. De toegang tot de bunker is eveneens gratis maar een kleine vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Attracties en hotels

Keukenhof Lisse
Rijksmuseum Amsterdam
Zoutelande hotels
Domburg hotels en appartementen
Strandhotels Zeeland
Evenementen Zeeland 2018