Keukenhof Lisse

keukenhof entree
De Keukenhof in Lisse (Zuid-Holland) is een van de grootste attracties in Nederland. De bloementuin trok verleden jaar maar liefst 1,4 miljoen bezoekers. Dit waren 300.000 gasten meer dan in 2016. Een los kaartje aan de kassa kost (in 2023) 19,50 euro. Online boeken is 1 euro goedkoper. Kinderen (4 t/m 17 jaar) betalen 9 euro. Parkeren van de auto kost 6 euro.

keukenhof bloementuin
In 2017 was het in maart behoorlijk koud. Veel bloembollen waren nog niet (volledig) uitgekomen toen de tuin open ging op 22 maart. De lente had eigenlijk een vertraging van twee weken. De bezoekers in maart hebben hierdoor niet alles gezien. De laatste dag om de Keukenhof te bezoeken is 13 mei. Mijn vrouw en dochter brengen op 12 mei een last minute bezoek. Ik ben erg benieuwd hoe de tulpen er bij staan. De foto’s op deze pagina zijn van 3 mei 2017.

tulpen in keukenhof
Er zijn honderden soorten bloemen. Ze staan in groepjes bij elkaar of zijn gemengd om zo een mooi boeket te maken.

keukenhof binnen in serre
Er zijn verschillende hallen met exposities van bloemen.

Bus en trein

Veel buitenlandse toeristen gaan direct van Schiphol of van hun hotel in Amsterdam naar Lisse. Ga je met de trein van Zeeland naar de Keukenhof dan kun je het beste uitstappen in Leiden Centraal Station. De Bloemen Express bus rijdt 8 x per uur en brengt bezoekers in 30 minuten van het station naar Lisse. Vanuit Vlissingen is het 2 uur en 22 minuten reizen met de trein. Een treinkaartje + entree + bus kost 33 euro bij de NS. Er zijn ook busreizen vanuit Zeeland naar de Keukenhof. Deze busreizen rijden slechts enkele keren dus op tijd reserveren is belangrijk. Een bustour inclusief entree is 41 euro. Voordeel van de bustour is het gemak dat alles geregeld is. Een belangrijk nadeel is dat je moet afwachten hoe het weer is als je er naar toe reist.

Attracties en hotels

Kinderdijk molens
Rijksmuseum Amsterdam
Zoutelande hotels
Domburg hotels en appartementen
Strandhotels Zeeland