Actuele exposities

wandtapijt uit het Zeeuws Museum

Bent u op vakantie in Zeeland en op zoek naar een cultureel uitje? In diverse steden en dorpen zijn er kunstroutes uitgezet die langs galeries, beelden en kunstwerken voeren. Als bezoeker kan men vrij naar binnenlopen en op het gemak rondkijken. Tevens zijn er in de vakantieperiode een aantal actuele exposities in Zeeland en kunstevenementen die vrij toegankelijk zijn.

Kunst Middelburg

De kunstroute in Middelburg wordt een keer per maand gehouden op de eerste zondagmiddag van de maand. Er zijn zo’n 30 kunstenaars en galeries die meedoen aan de Kunstroute Middelburg. Hun huizen zijn te herkennen aan een speciale vlag die voor de deur hangt. De route loopt door de historische binnenstad van Middelburg. Op zondagen ademt de oude binnenstad rust en kalmte uit en is het heerlijk wandelen langs de monumentale panden.

Kunstenaars

Een van de bekendste kunstenaars uit Middelburg is Toos van Holstein die in een groot pakhuis woont aan de gracht. Ze had exposities in Europa, China en Amerika. Haar specialiteiten zijn aquarellen, steendrukken en beelden van kunststof. Kunstenares Sandra van der Meulen heeft een atelier in een klein steegje in de binnenstad. Haar abstracte kunstwerken worden gedrukt en geschilderd op rijstpapier en hebben vaak een Oosters motief. De schilderijen komen in het oude atelier erg goed tot hun recht. Een compleet overzicht van alle kunstenaars is te lezen op de website van Kunstroute Middelburg.

Actueel overzicht exposities in Zeeland

Wilt u graag meer weten over kunstevenementen en tentoonstellingen? Op de website van Expositiewijzer.nl staat een actueel overzicht van exposities in Zeeland. Het aanbod varieert van schilderijen, beelden, keramiek, antiek tot aan kattenkunst toe. Op de website kunt u in een oogopslag zien wanneer de exposities geopend zijn en waar ze gehouden worden.

Kunstmarkt

Op 6 augustus 2017 is er wederom de traditionele Kunstmarkt die voor de derde keer op het abdijplein wordt gehouden. Er worden die dag 60 kunstenaars verwacht uit heel Nederland. Zij laten niet alleen hun vaardigheden zien maar er zijn ook veel kunstwerken te koop. Het mooie abdijplein leent zich uitstekend voor een kunstmarkt. Bovendien is het Zeeuws Museum ook op het abdijplein gevestigd en kan men daar op het terras wat eten en drinken.

Kunst-Fietsroute

Een ander leuk cultureel uitje is de Kunst-Fietsroute Middelburg die in het weekend van 16/17 september 2017 plaats vindt. In deze tocht bezoekt men kunstenaars die buiten het centrum van Middelburg wonen en open huis houden. Een fiets is niet verplicht natuurlijk maar wel leuker dan de auto (tenzij het regent).

Facade 2017

Een derde kunstevenement is de kunstmanifestatie Facade 2017. Dit contemporary art festival is al begonnen op 14 juli maar duurt tot 5 november 2017. Vijftien kunstenaars uit binnen- en buitenland hebben installaties gemaakt speciaal voor deze kunstmanifestatie. Via een wandelroute door het centrum kan men de kunstwerken bekijken. De wandeling is ongeveer 5 kilometer lang.

Tags: kunst, cultuur, Kunstroute Vlissingen, informatie, Zeeland