Alleen internet

In Zeeland hebben de meeste inwoners een abonnement bij Zeelandnet. Deze internetprovider is onderdeel van het Zeeuwse bedrijf Delta dat ook televisie, telefonie en energie verzorgt. Een alles-in-een abonnement is doorgaans de meest voordelige keus. Alleen internet is niet mogelijk bij Zeelandnet. Het kleinste pakket is televisie + internet.

Glasvezel vergelijken

Er zijn meerdere providers in de provincie Zeeland maar alleen Zeelandnet heeft een glasvezelnetwerk. Vooral gezinnen kiezen voor het snelle internet van Zeelandnet. De maximum snelheid van Alles-in-1 Super is 400 Mbit/sec. De beste ADSL verbinding in Nederland komt niet verder dan 240 Mbit/sec. In Zeeland is een ADSL snelheid van 100 Mbit gangbaar. Kijk je met meerdere mensen naar verschillende mediaprogramma’s op het zelfde moment dan is KPN misschien niet toereikend. Glasvezel is dan de beste keus.

Alleen Internet Abonnement

Toch spreekt een alleen internet abonnement veel klanten aan. Een hoop jongeren willen niet naar de standaard televisiezenders kijken en hebben ook geen vaste telefoon nodig. Met alleen internet kunnen ze wel naar Youtube en Netflix kijken op een televisie. Voor Netflix is uiteraard wel een apart abonnement nodig. Een nieuw model televisie is niet perse nodig. Met een dongel verander je een gewone HDTV eenvoudig in een Smart TV. De goedkoopste prijs van internet only is er vanaf 2,50 euro per maand maar heeft wel een contractduur van 24 maanden. Een abonnement met een opzegtermijn van 1 maand is aanzienlijk duurder.

Zeeland internet

Naast Zeelandnet en KPN zijn in Zeeland de volgende internetproviders actief: T-Mobile, Tele2, Online, NLE en Telfort. De abonnementen die zij aanbieden hebben een maximale snelheid van 100 Mbit. De allergoedkoopste aanbieding is van Tele2 maar met een snelheid van 20 Mbit is dit geen aanrader te noemen. De snelheden van T-Mobile varieren van 20-100 Mbit. XS4ALL heeft waarschijnlijk de snelste ADSL verbinding in Zeeland met snelheden tot 160 Mbit/sec. Het nadeel is de hoge prijs van 55 euro per maand. Voor nog geen 7 euro meer krijg je bij Zeelandnet een Premium Alles-in-1 abonnement van 150 Mbit. Een vergelijkbaar alles-in-een pakket van XS4ALL kost 77 euro per maand. Kortom er is nog geen serieuze concurrentie voor Zeelandnet als u internet en televisie vergelijkt.

Energie & Internet in Zeeland

InternetOverstappen naar DeltaSnel internet hele huisICT
Energie vergelijken