Kantoor verbouwen tot hotel

cityhotel wood middelburg
Er is een enorme leegstand op de Nederlandse kantorenmarkt. Steeds meer eigenaren kiezen voor het kantoor verbouwen tot hotel, woning of horecagelegenheid. Een mooi voorbeeld hiervan is het Cityhotel Wood in Middelburg. Het gebouw was in het verleden kantoor van het ziekenfonds. Na een flinke verbouwing is het omgetoverd tot een duurzaam 4-sterren hotel met verschillende soorten kamers. Er zijn zowel tweepersoonskamers als familiekamers. Bijzonder is de suite met bubbelbad en de connected familiekamer met 3 slaapkamers.

Café wordt appartement

grand cafe raymondo vlissingen
Grand Café Stefano’s en Grand Café Raymondo lagen gebroederlijk naast elkaar op de boulevard van Vlissingen. Raymondo was het meest geliefd door zijn gunstige ligging op de zon. Stefano’s had een kleiner terras en kampte met veel schaduw. Eigenaar Amadore verkocht uiteindelijk beide Grand Cafés aan Pier 7 dat een strandpaviljoen heeft op het Badstrand met 7 hotelkamers. De cafe’s werden verbouwd tot 17 luxe appartementen met restaurant.

Zeevaartschool wordt hotel & kantoor

Het pand van de zeevaartschool op Boulevard Bankert werd in 2013 verkocht aan een investeerder. Na de aankoop werd er een zorghotel van Zorgstroom & ADRZ in gevestigd. Vier jaar later zocht Zorgstroom toch een andere locatie want de huur van het pand werd te hoog. In 2020 werd bekend dat het gebouw een andere eigenaar krijgt. Een zeevaartonderneming heeft het gebouw (grotendeels) gekocht en zal de hotelkamers op de eerste en tweede verdieping gebruiken om internationale relaties en medewerkers te huisvesten.

Kantoor verbouwen tot hotel

Dutch Hotel Partners (DHP) was de handelsnaam van de The Vincent Hotel Group (TVHG). Oprichter was Bart van de Kamp. De groep was bekend als franchisenemer van goedkope hotelketens als Holiday Inn Expresss en Hampton by Hilton. De formule is eenvoudig: geen nieuwbouw maar verbouw leegstaande kantoren om tot hotel. Vastgoedeigenaren ontvangen lange huurcontracten van 25 jaar als ze anticiperen. Wel moeten ze een investering doen. Hoeveel geld hangt af van de staat van het gebouw. Investeerders in TVHG waren Metric Capital Partners en Hutton Collins Partners. Zij verkochten in 2015 TVHG aan de Westmont Hospitality Group. TVHG bestond toen uit 11 hotels met in totaal 1900 kamers. Bart van de Kamp is verder gegaan onder de naam Borealis Hotel Group en gaat op herhaling. Hij heeft grote ambities want zijn hotels staan in verschillende Europese landen. Wie zal straks de Borealis Hotel Group overnemen?

Kantoren in cijfers

Kantoren in cijfers 2020 is een statistische rapportage van de Nederlandse kantorenmarkt. Het werd uitgebracht door de brancheorganisatie voor makelaars en taxateurs in het commercieel vastgoed (NVM Business). Een uitkomst was dat de vraag naar kantoorruimte achter bleef bij de economische groei. Zeeland was in de periode 2010-2019 de enige provincie waar een (nipte) meerderheid was om kantoorruimte te kopen. In de overige provincies wilde men liever een kantoor huren. In Noord-Holland wilde slechts 12% kopen. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de hoge huurprijzen in de Randstad. Deze lagen verleden jaar in Amsterdam op 221 euro per vierkante meter. Meer info op nvm.nl kantorenincijfers

Zeeland hotels

Een selectie van hotels en appartementen in Zeeland met veel reviews.
Hotels aan zee
Luxe hotels
Hotels boulevard Vlissingen
Goedkope hotels Vlissingen