Treinstation Middelburg

By | 2 december 2015

treinstation in Middelburg

Het station van Middelburg staat aan de overkant van het Kanaal van Walcheren. Bezoekers van het Middelburgse treinstation zijn echter in een mum van tijd in het centrum van de stad. Op het station is een restauratie en een bewaakte fietsenstalling-fietsverhuur.

middelburg draaibrug

Via de oude draaibrug tegenover het station komt men op de Loskade waar verschillende hotels zijn gevestigd en de rondvaartboot naar Veere zijn aanlegplaats heeft. Om de hoek van de Loskade (150 meter) is de Zeeuwse Bibliotheek. Het is 10-15 minuten lopen van de trein naar de historische abdij, winkelstraten en de Markt.

stationsgebouw

Treinstation Middelburg

Vlissingen – Middelburg – Amsterdam
Twee keer per uur vertrekt er een directe trein van Vlissingen via Roosendaal naar Amsterdam. De trein rijdt als stoptrein in de de provincie Zeeland langs Arnemuiden, Goes, Kapelle-Biezelinge, Kruiningen-Yerseke, Krabbendijke, Rilland-Bath tot aan Bergen op Zoom. Na Bergen op Zoom is het een intercity trein die stopt in Roosendaal, Dordrecht, Rotterdam, Den Haag HS, Leiden, Amsterdam en Lelystad. Er zijn geen treinen naar de dorpen aan de Zeeuwse kust. Domburg, Zoutelande, Veere, Oost-Kapelle zijn te bereiken met de bus naast het treinstation.

perron op treinstation Middelburg

Van Middelburg naar Vlissingen
De trein gaat twee keer per uur naar Vlissingen. Onderweg stopt de trein op het treinstation van ‘Vlissingen Oost-Souburg’. Dit is een halte tussen Vlissingen en Middelburg in waar relatief veel passagiers in- en uitstappen. De trein vertrekt in Middelburg om .16 en .46. Het treinstation van Vlissingen staat een paar kilometer buiten het centrum van de stad naast de veerboor naar Breskens. Lopend via de zeedijk is het ongeveer 30 minuten lopen naar het centrum. De bus naar het centrum van Vlissingen rijdt overdag twee keer per uur.

Geef een reactie