Ouderenzorg Vlissingen

By | 19 december 2015

Ter Reede in Vlissingen
zorgcentrum ter reede

Ouderenzorg Vlissingen
In een woonzorgcentrum woont men geheel zelfstandig met allerlei voorzieningen bij de hand. Er zijn 5 woonzorgcentra in de gemeente Vlissingen. Vaak is er een tweede slaapkamer aanwezig. Ter Reede ligt bij de Vlissingse boulevard en heeft honderden huur- en koopappartementen. Woonzorgcentrum Theo van Doesburg ligt in de Ottestraat nabij het stadhuis en telt 48 appartementen. De Schutterij is een populair wooncomplex aan de CoosjeBuskenstraat – Spuistraat en heeft 98 galerijwoningen.

Ter Reedeis het grootste centrum voor ouderenzorg Vlissingen waar mensen geheel zelfstandig wonen of volledig verpleegd kunnen worden. Er zijn 320 huurappartementen en 66 koopappartementen. Voor de bewoners zijn er vele voorzieningen en diensten. Zo is er een winkel voor boodschappen en kadootjes, een cafe-restaurant, Club Vief met fitness en yoga, een bibliotheek en een internetcafe. Ook worden er veel activiteiten georganiseerd zoals muziekoptredens, dansen, koersbal, biljarten, schilderen, bloemschikken en Tai Chi.

Nieuw Bachtenpoorte in Oost-Souburg
bachtenpoorte oost-souburg

Oost-Souburg
Woonzorgcentrum De Gouwe Tuyn is gehuisvest in de Gouwestraat, Oost-Souburg en heeft 76 appartementen. Nieuw Bachtenpoorte ligt aan het Oranjeplein in Oost-Souburg en telt 73 appartementen.

Zorgcentrum

In een zorgcentrum woont men zelfstandig maar zijn professionele hulpverleners aanwezig. Scheldehof bij het Stadhuisplein van Vlissingen heeft 66 eenpersoons- en 3 tweepersoonsappartementen. De Zoute Viever in Oost-Souburg heeft 71 eenpersoons- en 4 tweepersoons-appartementen.

Verpleegtehuis

In een verpleegtehuis heeft men vaak een eigen zitslaapkamer en een gezamenlijke woonkamer. En staat dag en nacht zorg klaar. Er zijn 4 verpleegtehuizen in Vlissingen. Verpleeghuis Ter Reede Vondellaan is voor mensen met dementie; er is woonruimte voor 90 bewoners. Verpleeghuis Ter Reede Koudekerkseweg is zowel voor mensen met dementie als voor 11 revalidatiepatienten. Weyevliet ligt in de wijk Lammerenburg dichtbij de scholengemeenschap Scheldemond. Het huis heeft woonruimte voor 14 bewoners met dementie en 14 bewoners met lichamelijke klachten. Verpleeghuis Picassoplein is aan het Picassoplein en biedt woonruimte voor 28 bewoners bewoners met dementie.

Hospice Ter Reede

Het hospice ligt aan de Koudekerkseweg in Vlissingen. Het is bedoeld voor mensen die terminaal ziek zijn. Er zijn 4 kamers voor bewoners met een gemeenschappelijke huiskamer en keuken. Verder zijn er twee logeerkamers voor familie/vrienden.Geef een reactie