Kuiperspoort

By | 1 december 2015

de Kuiperspoort in Middelburg

Kuiperspoort & Schuddebeursstraat

De Kuiperspoort is een nauw straatje met historische panden en kasseien. In de 17e eeuw was hier het Kuipersgilde gevestigd die tonnen en kuipen maakte. De Kuiperspoort is 150 meter van het Damplein en een geliefde plek om foto’s te nemen. Via een zij-paadje in de Kuiperspoort kan men naar de parallel lopende Schuddebeursstraat (10 meter verderop). Het is het smalste straatje van Middelburg, net als een smalle brandgang, maar het heeft wel een naambord met straatnaam erop (Schuddebeursstraat).

Kunst Educatie Walcheren

Stichting Kunsteducatie Walcheren is gevestigd in verschillende gebouwen in de Kuiperspoort. De stichting organiseert tal van cursussen (beeldend, literair, muzikaal) en workshops in Vlissingen en Middelburg. Ook biedt ze cursisten de mogelijkheid om een atelier te gebruiken en hun werk te exposeren in de gebouwen van Kunsteducatie Walcheren.

de opvallende deur van de poort
Als men De Kuiperspoort doorloopt komt men uit op de Rouaansekaai, dichtbij de jachthaven van Middelburg. De deur in de poort op de Rouaansekaai is de andere ingang naar de Kuiperspoort. Overdag staat de poortdeur doorgaans open. Waarschijnlijk zullen omwonenden de poort dicht doen als het avond wordt.

Geef een reactie