Zoutelande

de badplaats ligt pal achter de duinen

Zoutelande

Zoutelande behoort tot de gemeente Veere en heeft ongeveer 1650 inwoners. Door zijn ligging aan de stranden trekt deze populaire badplaats elk jaar duizenden toeristen. Veel gasten verblijven in vakantiehuisjes, campings of in hotels.

strand en de zee
zoutelande duinen

Hoofdattractie is het lang gestrekte strand achter de duinen. De zandstranden zijn breed en lopen langzaam af in zee. Er zijn verschillende strandpaviljoenen nabij Zoutelande. Men kan ook kilometers lang wandelen over de duinen of het strand naar Dishoek en Vlissingen. Met de bus kan men dan weer terug reizen.

bunkermuseum

attracties & activiteiten
Bunkermuseum
fietstochten
wandelen
Speeltuin

Zoutelande hotels

hotel de distel in zoutelande
beach beach hotel


Er zijn ongeveer 17 hotel accommodaties die bijna allemaal op korte loopafstand liggen van het strand en de zee.

Het vier sterren Hotel de Distel heeft een prima locatie. Het ligt in het centrum en pal achter het duin. Gasten hoeven alleen de trap naast het hotel op te lopen om bovenaan het duin te komen. Duinhotel Zomerlust is een modern hotel op 500 meter van het centrum. Gasten zijn erg tevreden over deze accommodatie (8.5). Via een trap in de duinen komt men op het strand. Vakantiepark de Meerpaal verhuurt chalets met tuin. Kleine kinderen zullen zich prima vermaken in de waterspeeltuin waarin een grote speelboot staat. Beach Hotel Zoutelande is gehuisvest ligt aan de rand van het dorp aan het duin. Op 2 km van Zoutelande ligt Fletcher Zuiderduin Beachhotel. Het hotel heeft een eigen beachclub en een buitenzwembad.

campings & vakantieparken
Vakantiepark De Meerpaal bestaat uit een camping en verhuurt chalets. Het park ligt aan de rand van Zoutelande en is ideaal voor gezinnen met kinderen. Afstand naar de zee is slechts een aantal minuten lopen. Camping Dishoek is een 4 sterren camping die direct aan het strand ligt. Het bekendste vakantiepark op Walcheren is Hof Domburg. Het park verhuurd chalets, bungalows en vakantievilla’s. Een soortgelijk park is Roompot Beach Resort in Kamperland. Er zijn maar liefst 33 soorten vakantiehuizen. Een aparte ervaring zijn de Beach Houses die op het strand staan en over de Oosterschelde uitkijken. Ook leuk voor kinderen is een verblijf in een Wigwam vakantietent. Kleinschalig van opzet is het vakantiepark Bos en Duin. Meer informatie is te lezen op vakantieparken en campings op Walcheren.

restaurants, cafe’s & uitgaan
de langstraat met zijn restaurants en terrasjes

De Langstraat is in Zoutelande de belangrijkste straat van het dorp. De straat loopt door het dorp en achter de dijk. Er zitten diverse eetcafe’s en restaurants met terrasjes. Op het strand zijn verschillende strandpaviljoens waar ook ‘s avonds gegeten kan worden. Discotheek Jo Jo ligt in het centrum van Zoutelande en staat bekend op heel Walcheren als de disco voor jongeren van 14-20 jaar. Discotheek de Hooizolder ligt tussen Zoutelande en Westkapelle op 3 km afstand.

winkelen
Een aantal winkels in het dorp zijn de EMTE supermarkt, bakkerij, slijterij en een cadeaushop. De A&H XL in Middelburg is makkelijk te bereiken vanuit Zoutelande.

evenementen
Zoutelande kent een aantal evenementen die jaarlijks worden georganiseerd. Dit zijn o.a de Kustmarathon, de Avondvierdaagse, Reddingbootdag, toeristenmarkt, Kunstroute, Zouteland zingt aan Zee en de strandcross.

gratis Wifi
De gemeente Veere (Domburg, Oostkapelle, Veere, Westkapelle, Vrouwenpolder en Zoutelande) heeft in 2011 een gratis Wifi netwerk gestart. Er zijn in Zoutelande twee hotspots. Een in de Langstraat (terrasjes) en een tweede op het Willibrordusplein (kerk, Hotel de Distel). Inloggen is eenvoudig. Zoek naar beschikbare Wifi-netwerken, selecteer “Free Wifi” en druk op de rode login button. Het gratis Wifi netwerk is inmiddels verder uitgerold in Zeeland: begin 2016 telde het netwerk 175 gratis hotspots.

parkeren, bank, kerk
Een toerisme kantoor is gevestigd aan de rand van het centrum op Bosweg 2. In hetzelfde pand is ook het postkantoor. Dichtbij is de bank en de Sint Catharina Toeristenkerk. Er zijn drie kerken in Zoutelande. Parkeren kan op een groot parkeerterrein aan de rand van het dorp direct naast de duinen. Een tweede parkeerplaats is in het dorp bij Hotel Tien Torens aan het Wulkpad.

bus & trein
De bus rijdt tussen het treinstation van Middelburg en Domburg en doet Zoutelande aan. Reistijd van Middelburg naar Zoutelande is ongeveer 27 minuten. Er zijn treinstations in Vlissingen, Oost-Souburg en Middelburg. De trein rijdt 2x per uur van/naar Roosendaal/Amsterdam.