Zoutelande

de badplaats ligt pal achter de duinen

Zoutelande
Zoutelande behoort tot de gemeente Veere en heeft ongeveer 1650 inwoners. Door zijn ligging aan de stranden trekt deze populaire badplaats elk jaar duizenden toeristen. Veel gasten verblijven in vakantiehuisjes, campings of in hotels.

Strand en de zee
zoutelande duinen

Hoofdattractie is het lang gestrekte strand achter de duinen. De zandstranden zijn breed en lopen langzaam af in zee. Er zijn verschillende strandpaviljoenen nabij Zoutelande. Men kan ook kilometers lang wandelen over de duinen of het strand naar Dishoek en Vlissingen. Met de bus kan men dan weer terug reizen.

hotel Zoutelande

hotel de distel in zoutelande


Zoutelande hotels
Er zijn ongeveer 17 hotel accommodaties die bijna allemaal op korte loopafstand liggen van het strand en de zee. Het 4 sterren Hotel de Distel heeft een prima locatie. Het ligt in het centrum en pal achter het duin. Gasten hoeven alleen de trap naast het hotel op te lopen om bovenaan het duin te komen. Duinhotel Zomerlust is een modern hotel op 500 meter van het centrum. Gasten zijn erg tevreden over deze accommodatie (8.5). Via een trap in de duinen komt men op het strand. Beach Hotel Zoutelande is gehuisvest ligt aan de rand van het dorp aan het duin. Op 2 km van Zoutelande ligt Fletcher Zuiderduin Beachhotel. Het hotel heeft een eigen beachclub en een buitenzwembad.

vakantiehuis chalet op camping de meerpaal

Vakantiepark Zoutelande
Vakantiepark de Meerpaal is een camping resort en verhuurt 7 verschillende types chalets (4-6 personen). Het vakantiepark ligt aan de rand van Zoutelande en is ideaal voor gezinnen met kinderen. Kleine kinderen zullen zich prima vermaken in de waterspeeltuin waarin een groot speelschip staat opgesteld. Afstand naar de zee is slechts een aantal minuten lopen. In de chalets kunnen maximaal 4 volwassenen. De Meerpaal heeft uitstekende reviews.

strandlodge

Camping Zoutelande & Glamping
Camping de Meerpaal is gelegen aan de voet van de duinen dichtbij het strand. De camping biedt luxe comfortplaatsen (150 m2) met privé sanitair met eigen afwasplaats, tv aansluiting en gratis Wifi. Gasten mogen gratis gebruik maken van de wellness faciliteiten. Bij enkele kampeerplaatsen is een hond toegestaan. Hou je van Glamping? Op de Meerpaal zijn een aantal Strandlodges beschikbaar. Dit zijn luxe tenten met steigerhouten meubels, televisie, keuken, tweepersoonsbed, een romantische bedstee en een stapelbed.

bunkermuseum

Attracties & activiteiten
Het Bunkermuseum bestaat uit twee bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. De ene bunker is een manschappenbunker die bij de ingang van het strand staat. De ander is een observatiebunker die op de top van het duin ligt (45 meter). Op het dak heeft men een schitterend uitzicht over de duinen, strand en de zee.
fietstochten
wandelen
Speeltuin

de langstraat met zijn restaurants en terrasjes

restaurants, cafe’s & uitgaan
De Langstraat is in Zoutelande de belangrijkste straat van het dorp. De straat loopt door het dorp en achter de dijk. Er zitten diverse eetcafe’s en restaurants met terrasjes. Op het strand zijn verschillende strandpaviljoens waar ook ‘s avonds gegeten kan worden. Discotheek Jo Jo ligt in het centrum van Zoutelande en staat bekend op heel Walcheren als de disco voor jongeren van 14-20 jaar. Discotheek de Hooizolder ligt tussen Zoutelande en Westkapelle op 3 km afstand.

winkelen
Een aantal winkels in het dorp zijn de EMTE supermarkt, bakkerij, slijterij en een cadeaushop. De A&H XL in Middelburg is makkelijk te bereiken vanuit Zoutelande.

evenementen
Zoutelande kent een aantal evenementen die jaarlijks worden georganiseerd. Dit zijn o.a de Kustmarathon, de Avondvierdaagse, Reddingsbootdag, toeristenmarkt, Kunstroute, Zouteland zingt aan Zee en de Strandcross.

gratis Wifi
De gemeente Veere (Domburg, Oostkapelle, Veere, Westkapelle, Vrouwenpolder en Zoutelande) heeft in 2011 een gratis Wifi netwerk gestart. Er zijn in Zoutelande twee hotspots. Een in de Langstraat (terrasjes) en een tweede op het Willibrordusplein (kerk, Hotel de Distel). Inloggen is eenvoudig. Zoek naar beschikbare Wifi-netwerken, selecteer “Free Wifi” en druk op de rode login button. Het gratis Wifi netwerk is inmiddels verder uitgerold in Zeeland: begin 2016 telde het netwerk 175 gratis hotspots.

parkeren, bank, kerk
Een toerisme kantoor is gevestigd aan de rand van het centrum op Bosweg 2. In hetzelfde pand is ook het postkantoor. Dichtbij is de bank en de Sint Catharina Toeristenkerk. Er zijn drie kerken in Zoutelande. Parkeren kan op een groot parkeerterrein aan de rand van het dorp direct naast de duinen. Een tweede parkeerplaats is in het dorp bij Hotel Tien Torens aan het Wulkpad.

bus & trein
De bus rijdt tussen het treinstation van Middelburg en Domburg en doet Zoutelande aan. Reistijd van Middelburg naar Zoutelande is ongeveer 27 minuten. Er zijn treinstations in Vlissingen, Oost-Souburg en Middelburg. De trein rijdt 2x per uur van/naar Roosendaal/Amsterdam.