Domburg

het strand van Domburg hotel zonneduin kijkt uit over de zee

Domburg Zeeland

Domburg is een van de bekendste badplaatsen in Zeeland. De grootste attractie zijn de lange en brede zandstranden. Domburg hoort bij de gemeente Veere en het dorp heeft ongeveer 1500 inwoners. In het centrum zijn diverse cafe’s, restaurants, winkels en hotels. Bij mooi weer stromen de terrassen vol met toeristen en dagjesmensen.

Hotels Domburg

Hotel Zonneduin ligt het meest dichtbij het strand van Domburg. Binnen 10 meter staat men van de tuin op het lage duin. Populaire accommodaties in het dorp zijn: Strandhotel Duinheuvel, Hotel In Den Brouwery (familiehotel met 24 kamers) , Hotel Wilhelmina (klassiek herenhuis). Domburg4you heeft 5 kamers waaronder een familiekamer met 2 slaapkamers. De meest luxe accommodatie is Badhotel Domburg met een spa en een binnenzwembad. In het historische Kasteel Westhove (met slotgracht en torens) is een Stayokay hostel gehuisvest. Er zijn kamers tot 6 personen beschikbaar. De accommodatie is erg geschikt voor gezinnen en reizigers die rondtrekken per fiets. Het strand is dichtbij. Naar het centrum van het dorp is zo’n 2 kilometer.

appartement domburg het strand van Domburg

Vakantiepark & appartementen

Hof Domburg is een vakantiepark met chalets en bungalows. In het naastgelegen Buitenhof staan luxe vakantievilla’s. Residence Wijngaerde is een kleinschalig appartementengebouw met luxe appartementen tot 6 personen. Het staat in het centrum. Afstand naar het strand is 300 meter.

campings in Domburg

Er zijn verschillende mooie campings in Domburg. Hof Domburg is een grote camping die dichtbij het strand ligt. Behalve camping staanplaatsen zijn er ook huurtenten te huur. Er zijn uitgebreide faciliteiten zoals een subtropisch zwemparadijs, bowling- en squashbanen en restaurants. Camping Westhove heeft een indoor speeltuin en een overdekt zwembad. De Driesprong is een minicamping die buiten Domburg ligt.

cafe tramzicht restaurant-domburg

cafes en bars

In het centrum zijn de bekendste cafe’s naast elkaar gevestigd, in de Stationstraat/Singel. Partycafe de Beach Club met terras, Cafe Tramzicht met dj’s/live muziek, Cafe Jerommeke met Nederlandstalige hits, Kafe Domburg en kroeg/eetcafe Aloha. Ongeveer 400 meter verderop is de Bikini Bar, bij vrijetijdscentrum de Parel. De lijndienstbus en discobus stoppen tegenover Cafe Tramzicht. Diezelfde bussen komen ook langs Zeelands grootste discotheek ‘de Hooizolder’ (in Westkapelle).

restaurants

Er zijn in het dorp ongeveer 25 horeca gelegenheden. De keukens zijn internationaal van smaak. De helft van de restaurants serveert Hollands eten. Er zijn drie gelegenheden die pannenkoeken/poffertjes verkopen, drie Italiaanse restaurants en drie zaken die BBQ/grill serveren. Verder zijn er restaurants in de Chinese cuisine, visgerechten en vegetarisch. Het meest chique restaurant is het Badpaviljoen op het duin. Degene met de hoogste reviews in restaurantsite Iens was El Fuego (BBQ/Mexicaans).

domburg-oostkapelle-wandeling

wandelen over de Manteling

Net buiten het dorp is een beschermd natuurgebied met duin, struikgewas en bossen. Het wordt ‘De Manteling’ genoemd. Staatsbosbeheer heeft hier verschillende wandelingen uitgezet zoals het wandelpad over de duinen naar Oostkapelle.

gratis Wifi

De gemeente Veere is een aantal jaar geleden een gratis Wifi network gestart. Het draadloze internet wordt aangeboden in de drukste stukken van de kust en in de volgende dorpen van de gemeente: Domburg, Oostkapelle, Veere, Westkapelle, Vrouwenpolder en Zoutelande. De hotspots hebben een bereik van 250 meter. Zonder code, kosten of consumptie kunnen mensen gebruik maken van het internet. Domburg heeft 4 hotspots: twee aan het strand en twee in het centrum.

Zwembad
Subtropisch zwemparadijs De Parel heeft een binnen-en buitenbad, peuterbad, 79 meter lange glijbaan met lichtefecten, snelstromende rivier en speel/zonneweide. Een los entree kaartje is €10 in het hoogseizoen en €6,30 in het laagseizoen. Kinderen tussen de 5-15 jaar betalen €7/€4).

Golf
Domburg heeft een golfbaan met 9 holes. Het is een linksbaan gelegen net buiten het dorp achter de duinen. De golfclub heeft ruim 600 leden.

Surfen
Er is een surfschool bij strandpaviljoen Noordduine. Locatie is ongeveer 2 km buiten het centrum.

Algemene informatie

– Toeristen markten in het hoogseizoen
– Terra Maris natuur museum (naast kasteel Westhove)
– Treinstation is in Middelburg (15km)
– bussen rijden naar Middelburg
– Cinecity bioscoop in Vlissingen