Dishoek

By | 16 november 2015

strand zeebries strandpaviljoen

Dishoek

is een klein dorpje met een paar honderd inwoners pal aan de duinen. Het ligt dichtbij Koudekerke (2,5km) en Vlissingen. Op het strand van Dishoek zijn twee strandpaviljoens en een strandwachtenpost met ehbo en toilets. De strandwacht verhuurt tevens strandstoelen, parasols en windschermen. In het centrum is een eetcafe met terras & pension, frietwinkel, speelautomatenhal en een fietsverhuur bedrijf.

strandhotel restaurant pension

Dishoek hotels

Er zijn vier accommodaties in Dishoek-Westduin. Eetcafe Pension Duinlust is een romantisch onderkomen in een oude villa met 8 kamers en een gezellig zonneterras. Het pension staat recht tegenover de belangrijkste duinovergang. Regelmatig heeft Duinlust leuke arrangementen (zoals 3=2 aanbiedingen). Hof aan Zee bestaat uit 10 vakantiehuisjes. Het wandelpad naar zee is 400 meter. Hotel De wijde Landen heeft 45 kamers met terras of balkon. Aan de rand van Dishoek (tegenover een duinovergang) ligt het 4-sterren Golden Tulip Strandhotel Westduin .

Camping

Er liggen diverse campings in de buurt van het dorp. De bekendste is de vier sterren camping van Roompot (‘Camping Dishoek‘) die direct aan de duinen is gelegen. Via de houten trap over de duinen is men snel op het strand.

strand-dishoek duinen

Strand

De grootste attractie van Dishoek is het brede zandstrand, de zee en de duinen. Op het strand staan strandhuisjes en een aantal strandpaviljoens. Bij de belangrijkste duinovergang (bij strandpaviljoen Kaapduin) is een strandwachtenpost met openbare toiletten. Bij de post worden ook strandstoelen, parasols en windschermen verhuurd. Het zandstrand loopt langzaam af in zee en is ideaal voor kleinere kinderen.

Cafe en restaurant
Op het strand zijn enkele strandpaviljoens. Op het pleintje voor de duinovergang is een cafe-restaurant met terras. Iets verderop is een cafetaria met terras. In Zoutelande (4km) zijn meer horeca gelegenheden zoals de bekende jongerendisco JoJo.

Wandelen over de duinen

In de zomer is het drukste gedeelte van het strand bij de duinovergang/strandpaviljoen Kaapduin. Echter als men de moeite neemt om tweehonderd meter verder te lopen dan is het al een stuk rustiger. Over de duinen loopt een wandelpad van tegels. Men kan hierdoor genieten van mooie uitzichten over het strand en de zee.

Hotels Zeeland met familiekamers & vakantiehuisjes

Hotels met familiekamers
Vakantiehuisjes
Strandhotels Zeeland
Luxe hotels Zeeland
Vlissingen hotels
Middelburg hotels
Domburg hotels en appartementen

Geef een reactie