Cadzand-Bad

By | 13 november 2015

strand van Cadzand-Bad met strandpaviljoen strand cadzand-bad Zeeuws-Vlaanderen

Cadzand-Bad

Cadzand-Bad is een bekende badplaats aan de kust in Zeeuws-Vlaanderen dichtbij de Belgische grens. Het dorp bestaat net als Nieuwvliet uit twee delen: Cadzand-Bad, welke naast de zee ligt en het iets meer landinwaarts gelegen Cadzand-Dorp. Boulevard de Wielingen is de hoofdstraat van Cadzand-Bad. Hier zijn diverse winkels, een zomermarkt en terrasjes waaronder een supermarkt en het VVV-kantoor. Grootste attractie van Cadzand-Bad is het brede zandstrand. Aan de rand van het dorp bevindt zich het bekende natuurgebied ’t Zwin met zijn vogelreservaat. Afstand naar Sluis is 5 km en naar Breskens 14 km.

Hotel de Blanke Top kijkt uit over de zee hotels in cadzand-bad liggen dichtbij het strand

Cadzand-Bad hotels

Noordzee, Hotel & Spa is een luxe 4 sterren hotel met diverse types kamers, een wellness centrum en een binnenzwembad. Het is gemiddeld genomen de duurste hotel accommodatie maar heeft ook de hoogste klant reviews (8.9). Hotel de Blanke Top is op het duin gelegen met een wijds uitzicht over de zee en het strand. Gasten waarderen de accommodatie met een hoog cijfer. Vier sterren Hotel de Wielingen is ook op de duinen gelegen en beschikt over een een binnenzwembad en een sauna. Andere hotels in Cadzand zijn het Strandhotel, Hotel de Schelde en het eenvoudige Hotel De Drie Gevels.

Vakantieparken en camping

Noorzee Residence is een vakantiepark met luxe vakantievilla’s die dicht bij het strand staan. Faciliteiten van de villa’s zijn o.a steiger met roeiboot, prive sauna, overdekt terras en een torenkamer. Camping de Wielewaal is een familiecamping die in het polderlandschap ligt.

Bus

Buslijn 814 is een zomerbus die alleen in juli en augustus rijdt (tot 3 september). De route is Knokke, Sluis, Cadzand-Bad, Nieuwvliet-Bad, Groede en Breskens. De bus rijdt 7 dagen per week. Doordeweeks is er overdag ieder uur een bus. Buiten het seizoen rijdt buslijn 904 naar Oostburg. Reizigers naar Breskens kunnen in Oostburg overstappen op lijn 42. Buslijn 604 (Hoofdplaat-Oostburg) doet niet Cadzand-Bad aan maar wel Cadzand-dorp. Naar Terneuzen is ongeveer 38 km rijden via de autowegen.

One thought on “Cadzand-Bad

  1. Van Veen Oversier

    Cadzand ziet er ondertussen heel anders uit .
    informatie en foto,s zijn niet actueel

Geef een reactie